ARKIVNYHETER

Årets unge rådgiver kåret

Jarle Skoglund
30. nov. 2010 - 09:42

Det var i år rekordmange nominasjoner. RIF firmaene ElectroNova, Rambøll, Multiconsult, Asplan Viak, Sweco, COWI og Via Nova hadde til sammen nominert 14 enkeltrådgivere, samt et miljø bestående av tre rådgivere. Allikevel utpekte årets vinner seg ut som en tydelig favoritt med sine nytenkende lysløsninger i Bjørvikaprosjektet.

I dette prosjektet fant kandidaten opp, utviklet og implementerte en ny trafikksikkerhetsinstallasjon. Andre tekniske løsninger finnes og har vært prøvd ut uten hell i Norge. Kandidatens løsning representerer derfor ikke bare en ny teknisk løsning på et kjent problem, men også en løsning på et driftsmessig problem knyttet til særnorske forhold. Han har benyttet hele sin ingeniørfaglige bakgrunn og kommet opp med en innovativ løsning på et kjent problem innen et felt som angår mange – trafikksikkerhet. Videre har han satt denne løsningen ut i livet i et prestisjeprosjekt med en krevende oppdragsgiver, Statens Vegvesen.

Foruten dette enestående prosjektet har kandidaten, som er utdannet sivilingeniør ved NTNU innen Fysikalsk elektronikk, vært engasjert i utviklingen av nye og energibesparende belysningsløsninger for veg og gate, samt bidratt til videre utvikling innen FDV verktøy for elektroniske installasjoner langs veg og i tunnel. Kandidatens CV viser også allsidig aktivitet i studietiden som styrerepresentant, klassetillitsvalgt og undervisningsassistent. Kandidaten oppfyller derfor på en solid måte RIF prisens sentrale kriterium om at den skal gis for fremragende arbeid innenfor prismottakers arbeidsområde / fagfelt, med vekt på den verdi arbeidet har for å øke den alminnelige anerkjennelse av rådgivernæringens betydning for samfunnet.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.