Årets skip for andre gang

Normand Seven - Årets skip 2007.
VINNER: Egil Sandvik (t.v) fra Vik-Sandvik synes det var veldig stas å motta prisen for årets skip 2007: "Normand Seven". Vik-Sandvik har designet skipet, og prisen fikk Sandvik overrakt av næringsminister Dag Terje Andersen. (Bilde: Mona Strande)
SKIPSSEIER: Konsernsjef Gunvor Ulstein, Ulstein Group (f.v.), salgsansvarlig Egil Sandvik, Vik-Sandvik, nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen, jurymedlem Asle B. Strønen, Skipsrevyen, adm. dir. Lars Peder Solstad, Solstad og kaptein Kjetil Sørstrønen, Solstad. (Bilde: Mona Strande)
STOR ANDEL: - Offshoreskip utgjør over 85 prosent av ordrebøkene ved norske verft, og derfor er det ikke unaturlig at et slikt fartøy får prisen som årets skip, sa Dag Terje Andersen da han delte ut prisen i formiddag. (Bilde: Mona Strande)
PRISEN: "Årets skip"-prisen deles ut av det maritime tidsskriftet Skipsrevyen. Slik ser den ut. (Bilde: Mona Strande)
SATSER VIDERE: Ulstein Verft har ikke tenkt å gi seg. Neste år satser de på å vinne prisen for Årets skip med M/V Island Constructor, som bygges for Island Offshore i 2008. (Bilde: Mona Strande)

- Jeg vil takke alle dere som har vært med på å gjøre våre visjoner om til virkelighet. Vi har et fantastisk samarbeid mellom ulike selskaper i den maritime industrien i Norge, og det er noe vi er stolte av å være en del av, sier konsernsjef Gunvor Ulstein i Ulstein Group.

Hun mottok i dag prisen for "Årets skip 2007" på vegne av Ulstein Verft - for offshore konstruksjonsfartøyet Normand Seven.

Skipet har Vik-Sandviks design VS 4220 OCV, og er bygd for Solstad.

- Avansert og fremtidsrettet

Bygg nummer 277, "Normand Seven", er det største skipet som er bygd ved Ulstein Verft. Det er 130 meter langt, 28 meter bredt - og broen alene er cirka 400 kvadratmeter. Dette var også noe av grunnen til at de mottok prisen.

- Juryen har lagt vekt på at byggingen av skipet har løftet norsk verftsindustri inn i en ny og fremtidsrettet nisje. Det er stort og avansert, og det første rendyrkede offshore konstruksjonsfartøyet som blir levert fra et norsk verft, sier jurymedlem Asle Strønen i en pressemelding.

Han er også redaktør i tidsskriftet Skipsrevyen, og det er deres lesere som har foreslått kandidater til prisen.

Ikke første gang

Det er imidlertid ikke første gang Ulstein Verft mottar "Årets skip"-prisen. De fikk den også i fjor. Den gang for Bourbon Orca, en Ulstein AX104, som var det første skipet med Ulstein X-BOW.

Også Vik-Sandvik har fått prisen tidligere. I 2005 fikk de "Årets skip"-prisen for Viking Avant.

Normand Seven overleveres til Solstad i juli.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå