IT

Årets entreprenør er kåret

HEMMELIG: Kåringen av Lenovos styreleder Liu Chuanzhi som årets entreprenør ble gjort etter en hemmelig avstemming.
HEMMELIG: Kåringen av Lenovos styreleder Liu Chuanzhi som årets entreprenør ble gjort etter en hemmelig avstemming. Bilde: Pascal Fayolle
Espen Zachariassen
5. nov. 2010 - 13:35

World Entrepreneurship Forum

Drives av EMLYON Business School, KPMG og BABSON College.

Bak utnevnelsen står en tenketank med hundre ledere i akademia, blant entreprenører og politikere og i media samlet på World Entrepreneurship Forum i Lyon i Frankrike.

Avstemmingen er hemmelig.Fra liten til størst

De begrunner utnevnelsen med at Lenovo under Lius ledelse, har utviklet seg fra en mindre oppstartsbedrift til å bli Kinas største og verdens fjerde største pc-leverandør i løpet av få år.

Markedsandelen på verdensbasis er på 10,2 prosent.Fra FoU

I 1984 etablerte Liu selskapet Legend, sammen med ti kollegaer fra Institutt for databeregning ved det Kinesiske vitenskapsakademiet.

Dette skulle senere bli Lenovo.

– Fra den spede starten har Liu bidratt til å bygge opp et selskap som nå er i fremste rekke blant Kinas bedrifter. Liu har brakt resultater fra Kinas avanserte laboratorieforskning ut til markedet, skriver selskapet selv i en pressemelding.

Lenovo har rapportert kontinuerlig vekst siste fem kvartaler – de tre siste med raskest vekst blant verdens fem største pc-selskaper.Fra IBM

Lenovo trådde inn på verdensmarkedet da selskapet i 2005 overtok IBMs pc-divisjon.

Liu har vært både styreleder og konsernsjef, men har gradvis trukket seg tilbake fra daglig drift.

Det siste året har han vært kun styreleder.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.