DATATELE

Årets bredbåndskontrakt i Norge

RASKERE SURF: Snart vil folk i Stor-Oslo få raskere internett- og TV-forbindelse med fiber.
RASKERE SURF: Snart vil folk i Stor-Oslo få raskere internett- og TV-forbindelse med fiber. Bilde: colourbox.com
Trond Heggelund
25. mai 2007 - 11:04
Vis mer

NetNordic skal samarbeide med Datametrix i forbindelse med bredbåndslevereransen til Hafslund Telekom.

I første omgang er det snakk om et pilotprosjekt.

Ingen av selskapene som er involvert vil fortelle eksakt hvor stor verdien er på rammeavtalen, men fremhever at den på sikt kan få stor verdi.

Ekstrem vekst

Forklaringen er at markedet for fiber til hjemmet er i ekstrem vekst. Gjennom sitt 1.860 kilometer lange fibernett i Stor-Oslo er Hafslund Telekom en av Norges største fiberaktører.

Nåværende nett skal oppgraderes til moderne teknologi fra PacketFront og Cisco. Dermed vil mange av Hafslund Bredbåndsservice sine kunder få utvidet sitt tilbud med et spekter av nye tjenester, blant annet IPTV og video.

Vil ha åpent nett

Hafslund Telekom vil nå gjennom selskapet Bredbåndsservice, tilby TV og andre multimediatjenester over sitt fibernett til utvalgte borettslag sentralt i Oslo.

Hafslund satser på et åpent nett der kundene selv kan velge fra hvilke operatører og tilbydere de vil kjøpe tjenester og innhold fra.

Bruker Cisco

- Vi har gjort evaluering av mulige plattformer og leverandører siden ifjor høst. Vi oppgraderer nå vårt Cisco kjernenett og installerer PacketFront som kundeaksess -utstyr for åtte borettslag i Oslo. Cisco og PacketFront er begge i spiss innen sine segmenter. Dessuten er NetNordic og Datametrix anerkjente aktører i bransjen i Norge. Vi er derfor trygge på dette valget, sier avdelingsleder Trond Nedregård, som eravdelingsleder i Hafslund Telekom.

Verdens mest avanserte

- Vår satsning på PacketFront har høstet av seg. Det er et imponerende selskap med banebrytende teknologi. De er størst i Europa innen fiberteknologi, og det er ikke uten grunn at 6 av 10 åpne nett-aktører i Vest-Europa satser på PacketFront. Svenske Mälarenergi er en av disse, og kåret til verdens mest avanserte bredbåndsnett, sier NetNordic-direktør Torbjørn Hulbak.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.