DATATELE

Årets bredbåndskontrakt i Norge

RASKERE SURF: Snart vil folk i Stor-Oslo få raskere internett- og TV-forbindelse med fiber.
RASKERE SURF: Snart vil folk i Stor-Oslo få raskere internett- og TV-forbindelse med fiber. Bilde: colourbox.com

Går for fiber i Stor-Oslo

  • Hafslund Telekom er et heleid datterselskap av Hafslund Varme og Infrastruktur, som igjen er ett av fire forretningsområder i Hafslund konsernet.
  • Hafslund Telekom leverer tjenester innenfor områdene telekommunikasjon og IT-drift.
  • Selskapet er en av Norges største fiberaktører, og leverer til bedrifter og operatører og til boligsameier tilbys tjenester gjennom selskapet Bredbåndsservice.
  • Etter oppkjøpene av Priority Telecom, Bredbåndsfabrikken (nå Bredbåndsservice) og Nittedalsnettet i 2006, teller Hafslund Telekom 106 ansatte og en omsetningen i 2006 på 229 millioner kroner.
  • Hafslund har 1.860 km med egen fiber i Stor-Oslo regionen.

Har tro på åpne nett

  • NetNordic er en totalleverandør av løsninger innen bedriftskommunikasjon og bredbåndsnett, med tilhørende rådgivningstjenester, installasjon og drift.
  • Selskapet har levert bredbåndsløsninger, eller ”triple-play” løsninger, siden 2002, med hovedvekt på operatørnøytrale nett.
  • NetNordic ble etablert i 2001, og teller idag 30 ansatte med en omsetning ifjor på 43,3 millioner kroner og et soid overskudd.


NetNordic skal samarbeide med Datametrix i forbindelse med bredbåndslevereransen til Hafslund Telekom.

I første omgang er det snakk om et pilotprosjekt.

Ingen av selskapene som er involvert vil fortelle eksakt hvor stor verdien er på rammeavtalen, men fremhever at den på sikt kan få stor verdi.

Ekstrem vekst

Forklaringen er at markedet for fiber til hjemmet er i ekstrem vekst. Gjennom sitt 1.860 kilometer lange fibernett i Stor-Oslo er Hafslund Telekom en av Norges største fiberaktører.

Nåværende nett skal oppgraderes til moderne teknologi fra PacketFront og Cisco. Dermed vil mange av Hafslund Bredbåndsservice sine kunder få utvidet sitt tilbud med et spekter av nye tjenester, blant annet IPTV og video.

Vil ha åpent nett

Hafslund Telekom vil nå gjennom selskapet Bredbåndsservice, tilby TV og andre multimediatjenester over sitt fibernett til utvalgte borettslag sentralt i Oslo.

Hafslund satser på et åpent nett der kundene selv kan velge fra hvilke operatører og tilbydere de vil kjøpe tjenester og innhold fra.

Bruker Cisco

- Vi har gjort evaluering av mulige plattformer og leverandører siden ifjor høst. Vi oppgraderer nå vårt Cisco kjernenett og installerer PacketFront som kundeaksess -utstyr for åtte borettslag i Oslo. Cisco og PacketFront er begge i spiss innen sine segmenter. Dessuten er NetNordic og Datametrix anerkjente aktører i bransjen i Norge. Vi er derfor trygge på dette valget, sier avdelingsleder Trond Nedregård, som eravdelingsleder i Hafslund Telekom.

Verdens mest avanserte

- Vår satsning på PacketFront har høstet av seg. Det er et imponerende selskap med banebrytende teknologi. De er størst i Europa innen fiberteknologi, og det er ikke uten grunn at 6 av 10 åpne nett-aktører i Vest-Europa satser på PacketFront. Svenske Mälarenergi er en av disse, og kåret til verdens mest avanserte bredbåndsnett, sier NetNordic-direktør Torbjørn Hulbak.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.