ENERGI

Årets billigste strøm i Sør-Norge torsdag

Snittprisen på strøm i Øst-Norge og Sør-Vestlandet vil torsdag ligge på 0,54 kroner per kilowattime (kWh).

Strømprisene har engasjert mange den siste tiden.
Strømprisene har engasjert mange den siste tiden. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven/NTB
25. mai 2022 - 14:16

Torsdag blir snittprisen på strøm i Øst-Norge og Sør-Vestlandet ligge på 0,54 kroner per kilowattime (kWh). Det er hittil det laveste i 2022.

Det viser foreløpige tall fra nettsidene til strømbørsen Nord Pool. Den laveste kWh-prisen torsdag blir mellom klokken 14 og 15 i hele Norge, da på 0,03 kroner.

– De lave prisene i morgen gjelder hele Sør-Norge, og mange har jo fri på helligdagen. Det vil nok spille en rolle. Det er kommet noe mer nedbør, men det skulle ikke ha så mye å si for prisene, sier kraftanalytiker John Brottemsmo til E24.

Samtidig er han usikker på akkurat hvorfor prisfallet er så stort.

I snitt 0,34 kroner

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

Snittprisen i landet vil torsdag ligge på 0,34 kroner per kWh. Det er 0,62 kroner lavere enn på onsdag og 0,07 kroner lavere enn samme dag i fjor. Den høyeste døgnprisen på strøm torsdag finner vi i Sørvest-Norge på 0,52 kroner per kWh. Deretter kommer Sørøst- og Vest-Norge med en døgnpris på 0,51 kroner og Midt- og Nord-Norge med en døgnpris på 0,08 kroner.

0,12 kroner i nord

Torsdag blir det høyest strømpriser i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge. Mellom klokken 21 og 22 vil strømprisen der ligge på 1,38 kroner per kilowattime (kWh). I Midt- og Nord-Norge blir prisen 0,12 kroner per kWh på sitt høyeste.

I tillegg til spotprisen på strøm kommer forbruksavgift (16,69 øre per kWh), avgift til Enova (1 øre per kWh) og et eventuelt påslag fra strømselskapene. På toppen av det hele legges en merverdiavgift på 25 prosent, og på siden kommer nettleie. I Nordland, Troms og Finnmark er det ingen merverdiavgift på strøm, og i Finnmark og Nord-Troms slipper man også å betale forbruksavgiften.

Tirsdag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 1,86 og 0,03 kroner per kWh. Samme dag i fjor var den på 0,55 og 0,20 kroner per kWh.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.