SAMFERDSEL

Arendal og Kristiansand har satt inn kriseledelse på grunn av snøkaos

Arendal kommune har mandag morgen hatt et møte i kriseledelsen som innbefatter et bredt utvalg av representanter fra kommunale tjenester. Kristiansand følger etter.

Nyttårsaften og natt til 1. nyttårsdag snødde det kraftig på Sørlandet. Dette bildet er tatt ved Volleberg langs gamle E39.
Nyttårsaften og natt til 1. nyttårsdag snødde det kraftig på Sørlandet. Dette bildet er tatt ved Volleberg langs gamle E39. Foto: NTB
1. jan. 2024 - 11:02

Ordfører i Arendal, Robert C. Nordli, sier følgende om status i Arendal for øyeblikket:

– Vi har målt 68 centimeter på Torvet i Arendal. Og da er det mange som har problemer med å komme seg fram, sier Nordli til Agderposten.

Ordføreren kommer deretter med en klar oppfordring til alle innbyggerne i kommunen.

– Hold dere hjemme. Vi har utfordringer med å holde veien åpen på enkelte veistrekninger av ulike årsaker. Vi har blant annet enkelte maskinelle utfordringer, men alt av mannskap er i sving.

Han opplyser videre at rundt 600 av innbyggerne i Arendal er uten strøm, etter et større strømbrudd på Sørlandet i natt.

– Vi prioriterer nå brøytinga slik at hjemmesykepleien kan komme seg fram, og at man kommer seg fram til institusjonene våre. Det er vår viktigste prioritering akkurat nå, fastslår Nordli.

Kriseledelsen skal ha et nytt møte klokken 12.

Også Kristiansand har satt inn kriseledelse på grunn av snøkaos.

Beredskapssjef Sigurd Paulsen opplyser til Dagbladet at Kristiansand har satt kriseledelse i forbindelse med snøkaoset i byen.

– Vi håndterer situasjonen greit. Det er rundt 100 mann ute og rydder kommunale veier, men det blåser en god del, så de må raskt ut igjen, sier han til avisen.

Elbiler parkert i bergen.
Les også

Elbilforeningen: Bergen er landets elbilhovedstad

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.