TRAFIKK OG ITS

Arendal har ikke penger til å reparere gatelys

Feilsøking og -retting kan måtte vente til neste år.

Fungerende gatelys, som dette, blir det stadig færre av i Arendal. Kommunen mangler penger til å reparere lys som slutter å virke.
Fungerende gatelys, som dette, blir det stadig færre av i Arendal. Kommunen mangler penger til å reparere lys som slutter å virke. Illustrasjonsfoto: Svein Aage Nilsen/NTB Scanpix
AV THOR SØNDENAA
11. okt. 2019 - 15:17

I Arendal er mørketida i ferd med å bli enda mørkere enn vanlig for innbyggerne. På sine hjemmesider melder kommunen om forsinkelser i arbeidet med feilretting på byens veibelysning.

Kommunen skriver at det mangler midler til å få utført feilretting av gatelys fordi kostnader hittil i år har blitt større enn planlagt. Noen av de enklere feilene er rettet i siste vedlikeholdsrunde, men større reparasjoner må foreløpig vente.

I praksis betyr det at feilsøking/reparasjoner foreløpig må settes på vent – i verste fall til neste budsjettår.

Prioriterer skoleveier og farlige kryss

Dette går ut over både gatebelysningen og byens lysløype der brukerne ikke lenger tør å gå ut på kveldstid på grunn av mangel på fungerende lys.

Varaordfører i Arendal, Terje Eikin. <i>Foto:  Jan Espen Thorvildsen/Arendal kommune</i>
Varaordfører i Arendal, Terje Eikin. Foto:  Jan Espen Thorvildsen/Arendal kommune

Lavere energiforbruk på grunn av de ødelagte lysene, gir heller ingen besparelse for kommunekassen ettersom strekninger som ikke er tilknyttet strømmåler blir belastet med et fast årlig beløp.

– Slik situasjonen er nå, vil kommunen prioritere feilretting på skoleveier og i farlige kryss, sier varaordfører Terje Eikin til Veier24.

Han bekrefter dermed at der finnes noen få kroner igjen på årets budsjett. I bystyremøtet i november vil politikerne se nærmere på om der finnes muligheter for å omprioritere midler fra andre områder til vedlikehold av veibelysningen.

Eikin ser heller ikke mange lyspunkter i neste års budsjett. Kommunen må kutte 100 millioner kroner i driftskostnader, og skole og omsorg er de områdene som vil bli prioritert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.