ARBEIDSLIV

Arena for realfag

20. sep. 2001 - 15:08

Langt fra alle studentene i målgruppen fant imidlertid veien til aulaen i Universitetsbiblioteket på Blindern i løpet av de to næringslivsdagene sist uke. Selskapene som profilerte seg med stands og bedriftspresentasjoner for potensielt fremtidige medarbeidere, hadde ideelt sett ønsket seg større pågang.

Lærer av Trondheim

Oslo-studentenes næringslivsdager er fortsatt i en oppbyggingsfase, etter at de i fjor tok opp tradisjonen til Iaeste-kollegene ved NTNU. Trondheimsstudentene arrangerer 19. og 20. september Næringslivsdager for 12. gang, for over 60 bedrifter og 4000 aktive NTNU-studenter.

– Vi håper Næringslivsdagene i Oslo etter hvert vil bli en like viktig møteplass mellom næringsliv og studenter, som søsterarrangementet i Trondheim er. Det er mye snakk om behovet for teknologer og realfagskompetanse, og at altfor få studerer disse fagene. Vi ønsker å gjøre næringslivet bedre kjent med oss som studerer i Oslo, og hva vi har å tilby, sier biologistudent Cecilie Kjelstrup i Iaestes Oslo-avdeling.

Råd på veien

På Næringslivsdagene kan studentene møte potensielle arbeidsgivere. De kan spørre hva bedriftene driver med, hvilke karrieremuligheter de kan tilby eller søke råd og vink om valg av relevante fagkombinasjoner.

– Ingen vet bedre enn næringslivet selv, hva slags kompetanse de vil trenge i fremtiden. De som representerer selskapene her, er vant til å svare på spørsmål fra studenter, fremholder Kjelstrup.

Mulighetene for sommerjobb, prosjektoppgaver og hovedfagssamarbeid er andre tema som går igjen. Bedriftene på sin side får sjansen til å markedsføre seg overfor aktuelle kandidater.

– Det er ok å sjekke ut hva forskjellige selskaper har å tilby, sier Lars Halvard Halle (24). UiO-studenten er snart ferdig med matematikk hovedfag. I første omgang har han lyst til å gå videre med doktorgradsstudier. – Men det er positivt å se at det fins forskjellige muligheter etterpå. Spesielt her på Blindern, hvor vi ellers har liten kontakt med næringslivet, sier Halle.

Ulik innfallsvinkel

Personalkonsulent Ingebjørg Torp i Det Norske Veritas opplever at det generelt er forskjell på mat.nat.-studentene i hovedstaden og siv.ing.-studentene i teknologistaden: – Studentene her er mer søkende. De vet mye mindre om hva de skal bli og hva de kan bruke utdanningen sin til. Mange er lite kjent med hva næringslivet driver med, og hva bedriftene kan tilby.

Torp tror forskjellen skyldes ulike måter å studere på, og at oslostudentene ikke har samme tradisjon for å samle seg om felles arrangement.

Personalkonsulenten mener det er viktig at næringslivet og UiO etablerer tettere kontakt. – Vi har tradisjonelt rekruttert mange fra NTNU-miljøet, men ønsker større mangfold. Folk fra forskjellige læresteder har kanskje litt forskjellig innfallsvinkel til ting. Det er mange studieretninger her som er veldig interessante for oss, sier Torp.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.