ARKIVNYHETER

Arbeidere taper millioner etter E18 konkurs

Bilde: Anders Martinsen
Thor SøndenaaThor Søndenaa
12. apr. 2011 - 14:39

For to år siden ble selskapet anmeldt til politiet av Arbeidstilsynet for manglende utbetaling av lønn og feriepenger. Saken ble senere henlagt.

I februar i fjor ble Mültitrans slått konkurs uten at pengene var utbetalt. Arbeiderne ble deretter et offer for NAV og et komplisert, norsk regelverk. Loven sier er at arbeidstaker i forbindelse med en konkurs setter fram rettslige krav om lønn innen fire måneder etter at kravet er forfalt.

Slik saken står i dag ser det ut som om de 15 kan vinke farvel til millionkravet uten å ha fått et rødt øre. Norske myndigheter ved NAV står på de formelle kravene og avslår utbetaling. OPS-selskapet og hovedentreprenøren CJV-E18 har formelt ikke noe ansvar i saken.

- Pinlig, fyrer advokat Arvid Kjærvik hos Sørlandsadvokatene i Kristiansand løs og fortsetter: Disse menneskene har reelt sett brukt av sin fritid til å bygge en glimrende, norsk veg. Nå er de falt mellom flere stoler på grunn av regelverket. Her bør det tas et politisk initiativ for å løse saken. Vi som nasjon kan rett og slett ikke være bekjent av en slik sak.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.