KRAFT

Arbeidere evakuert fra atomkraftverk

I GRUS: Reaktor 4 (i midten) og reaktor 3 (til venstre) ved Fukushima Daiichi kjernekraftverk i Japan. Bilde tatt 15. mars 2011.
I GRUS: Reaktor 4 (i midten) og reaktor 3 (til venstre) ved Fukushima Daiichi kjernekraftverk i Japan. Bilde tatt 15. mars 2011. Bilde: Reuters
21. mars 2011 - 10:04

Arbeidere ved det ulykkesrammede atomkraftverket i Fukushima i Japan er blitt evakuert på grunn av røyk fra den mest ødelagte reaktoren.

Les også:

Midlertidig

Grå røyk stiger opp fra reaktor 3 ved atomkraftverket Fukushima Daiichi, og arbeidere er midlertidig evakuert, opplyser selskapet TEPCO, som driver atomkraftverket.

Selskapet har tidligere sagt at teknikere vurderte å slippe ut damp fra reaktor 3 for å lette på trykket. Reaktor 3 er den av kraftverkets i alt seks reaktorer som ble mest ødelagt da tsunamien traff og satte nødkjølesystemet ut av spill.

Les også:

Situasjonen bedrer seg

Men generelt er situasjonen ved atomkraftverket i Fukushima i ferd med å bedre seg sakte, men sikkert, sa Japans statsminister Naoto Kan tidligere mandag. Ingeniører har nå klart å knytte strømkabler til de siste to av kraftverkets seks reaktorer.

De to siste som ble knyttet til strømnettet, var reaktor 3 og 4, de to reaktorene som fikk størst problemer etter naturkatastrofen.

Også de to minst skadde reaktorene, nummer 5 og 6, som var stengt på grunn av vedlikehold da jordskjelvet rammet, var i ferd med å få strømmen tilbake mandag, opplyste de japanske atomsikkerhetsmyndighetene.

Les også: – Alvorlig stråling i japansk mat

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.