KRAFT

Aprilsnarr! Fra grønn kraft til hundelort

Statnett kutter nettleien.
Statnett kutter nettleien. Bilde: Trond Isaksen/Statnett

Her er aprilspøkene som lurte lyttere, tittere og lesere over hele Norge i går:

NRK Dagsnytt melder at Sintef Energiforskning har jobbet fram et teknologisk gjennombrudd som gjør det mulig å filtrere bort strøm som er produsert må en miljøskadelig måte. I sommer skal de første anleggene monteres som hindrer strøm produsert ved hjelp av atomkraft og kull å komme inn på det norsk strømnettet.

Her er varianten TU.no hadde.

Skatt på E-post

NRK Dagsrevyen annonserte i går kveld at regjeringen vil innføre ny skatt på folks bruk av e-post. Bakgrunnen for det nye forslaget er at et nytt EU-direktiv pålegger Norge å lagre all e-post i to år.

- Dette vil koste millioner, og det er ikke rimelig at staten alene skal ta regningen, sier administrasjonsminister Heidi Grande Røys.

Hundelortgebyr

Aftenposten forteller sine lesere søndag at alle hunder innen årsskiftet skal registreres i et DNA-register. Ved hjelp av DNA-prøver av gjenglemt hundelort skal myndighetene kunne spore opp hunden og dens eier slik at de som ikke plukker med seg hundelort, skal kunne ilegges gebyr.

Gebyrene vil ligge på mellom 750 og 3.400 kroner, avhengig av hvor hundelorten er lagt igjen og lortens størrelse. Funnstedet teller mest, en gjenglemt hundelort på Karl Johan i Oslo, vil koste eieren dyrt, melder Aftenposten.

Sporer deg via mobilen

Bergens Tidende (bt.no) lanserer et nytt nettsted søndag der man kan gå inn og spore hvor mobiltelefonen til eierne til enhver tid befinner seg. Dermed får privatpersoner ved hjelp av mobiltelefonsporing samme mulighet som politiet til å vite hvor folk er, melder bt.no.

For å unngå at Datatilsynet griper inn, har bt.no lagt denne tjenesten til en server på Fiji-øyene.

Nettsted for tyver

Uvanlige datatjenester er noen som går igjen i årets aprilspøker. Aftenbladet. no melder at det er opprettet et eget nettsted der man kan finne ut når folk er på ferie, hvor mye folk tjener, hvor de bor og hva slags husalarm de har. Dette nettstedet er blitt en gullgruve for innbruddstyver som kan peile seg inn mot boligene til dem som har mest penger. Stavanger-politiet kan fortelle at flere tyverier i Stavanger-området i det siste kan være knyttet til opplysninger som ligger inne på forbryter.no.

Selger Bolærne

Bergensavisen melder at det fra 1. oktober blir påbudt med en egen utstyrspakke i alle biler. Pakken skal inneholde førstehjelpspute, hodelykt, slepetau, bilteppe, spylevæske, skritt-teller, dekktrykkmåler og lappesaker på boks. For kjøring i over 400 meters høyde over havet vil det bli påbudt ekstrautstyr som spade, isskrape, kjetting og låsolje.

Tb.no (Tønsbergs Blad) melder at Vestfold fylkeskommune etter millionunderskudd og skandalepreget drift gir opp skjærgårdsperlen Østre Bolærne og selger øya til Smiths Venner. Allerede 1. mai skal Smiths Venner overta øya.

Dagsavisen melder at Dan Børge Akerø skal ta over etter Fredrik Skavlan som gir seg i «Først og Sist». Akerø skal gi programmet mer trøkk, melder avisa.

OL i Oslo i 2022

Trønder-Avisa melder at det i påsken i år ikke blir lov til å fyre opp vedovnen på hytter som ligger høyere enn 400 meter over havet, før man har kjøpt et ozon-kvotekort til 100 kroner.

Også byrådet i Oslo har kastet seg på aprilspøkskarusellen i år. Oslo skal satse på å søke OL i 2022 etter at byen tapte for Tromsø som OL-søkerby.

I 2022 er det nøyaktig 70 år siden byen sist arrangerte OL, blir det påpekt i en pressemelding fra byrådet der man blant annet foreslår å legge bob-og akekonkurransene i et Oslo-OL på kunstsnø i den da nedlagte t-banetunnelen mellom Majorstua og Nationaltheatret.

NTB og TU.no

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.