IT

Apples siste patent vil pulsklokken til livs

Se søknaden.

En ny komponent skal kunne plasseres i ulike typer hodetelefoner og sannsynligvis samarbeide med sportstrackere på mobiltelefon. Den skal kunne monteres både på innsiden og på utsiden av hodetelefoner og øreplugger.
En ny komponent skal kunne plasseres i ulike typer hodetelefoner og sannsynligvis samarbeide med sportstrackere på mobiltelefon. Den skal kunne monteres både på innsiden og på utsiden av hodetelefoner og øreplugger. Bilde: Apple
18. feb. 2014 - 19:35

I dag fikk Apple innvilget et nytt patent: En ny komponent for hodetelefoner som kan måle treningsaktivitet.

Tittelen på patentsøknaden er "Sportsovervåkningssystem for hodetelefoner, øreplugger og/eller headset".

Det de spesifikt søker patent om, ser ut til å være en komponent kan kobles til ulike typer musikkheadset og som skal konkurrere med mange av dagens treningsdingser.

Spesielt Sony-patent: Skift powerpoint-slide ved å heve øyenbrynene

Nær øret

En rekke illustrasjoner i søknaden viser hvordan en liten elektronisk komponent skal plasseres i øret eller rimelig nær øret.

I følge patentsøknaden, skal sensoren kunne integreres inn i en ny type øreplugger hodetelefoner, men det skal også være mulig å feste en variant på gamle hodetelefoner eller å feste sensorsystemet på klærne.

Det er også foreslått at komponenten kan ta kommandoer i form av hodebevegelser og kommunisere med mobile enhet som smarttelefoner.

Komponenten skal kunne inneholde akselerometer med en eller flere akser som kan spore ulike bevegelser. Gyroskop og bevegelsessensorer står også nevnt som bestanddeler som kan gi enda mer data til treningsappen etter for eksempel en joggetur.

Les også: Nå kan du plugge iPhonen rett i stikkontakten

Eliminerer pulsbeltet?

I tillegg til akselerometeret, skal slike hodetelefoner også kunne ta inn informasjon om temperatur, svette og hjerterytme.

– Når brukeren bruker (f. eks.) ørepluggene til å høre på musikk, vil brukeren også få muligheten til å bruke overvåkningsfunskjoner uten hjelp fra tilleggsartikler, står det i søknaden.

Dermed kan pulsklokker og pulsbelter bli overflødige, om vi skal tro på at dette fungerer like bra.

Her kan du se alle detaljene i søknaden fra USAs patentkontor.

Les også:

Snart kan det bli slutt på telefonnummer

– Barn googler seg til digital demens

Slik får du maksimalt ut av mobil-batteriet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.