MOBIL

Apple vil la alle bruke sitt nano-SIM

Og det helt gratis. På ett villkår.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. mars 2012 - 19:27

Først var SIM-kortet like stort som et kredittkort. Så krympet det til den størrelsen som er vanligst i dag. Deretter kom micro-SIM, som først ble tatt i bruk i iPhone 4. Og nå er nok en krympeøvelse på trappene.

Nano-SIM er navnet på den nye størrelsen, og dette kortet skal være både mindre og tynnere enn micro-SIM. Det er allerede utviklet flere forslag til hvordan dette skal se ut

Redd for lisenskostnader

Apple er en av aktørene som har utviklet sitt eget forslag til hvordan det skal se ut, noe aktører som Motorola RIM og Nokia har motsatt seg. Apples forslag vil for eksempel kreve å plasseres i en egen holder, og konkurrentene er redde for at Apple vil kreve lisenser for at andre skal bruke standarden.

Nå viser det seg at Apple er villig til å tilby andre å bruke alle patenter tilknyttet sitt nano-SIM, uten å kreve royalties for dette. Informasjonen stammer fra bloggen FOSS Patents, som dekker patentsaker i IT-bransjen.

Ønsker Apple-SIM som standard

Dette foreslår de i et forsøk på å gjøre sitt forslag til en nano-SIM-standard. Til gjengjeld vil de kreve at aktørene som tar i bruk nano-SIM gjør det samme med sine patenter tilknyttet SIM-kort.

Apple og andre aktører i bransjen skal møtes i Frankrike denne uken for å diskutere nano-SIM-saken. Dersom deres syn fører frem, kan altså Apple stå bak den nyeste SIM-standarden.

Kilde: FOSSpatents.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.