MOBIL

Apple vil koble hodesett til iPhone-pluggen

Egen Lightning-basert lydtilkobling på vei, hevder nettsted.

Apple skal angivelig åpne for tilkobling av hodesett via sin egne Lightning-plugg i tillegg til minijack. Dette er for ordens skyld et illustrasjonsfoto.
Apple skal angivelig åpne for tilkobling av hodesett via sin egne Lightning-plugg i tillegg til minijack. Dette er for ordens skyld et illustrasjonsfoto. Bilde: Marius Valle
Marius ValleMarius ValleJournalist
5. juni 2014 - 13:30

Apple har i det stille introdusert en ny spesifikasjon for produsenter av utstyr som er er MFi-sertifisert (Made For iPhone/iPad/iPod), hevder 9to5mac.com, som viser til informasjon fra ikke oppgitte kilder.

Den nye spesifikasjonen skal gjøre det mulig å lage hodesett som benytter Lightning-plugg i stedet for 3,5 mm minijack.

Det ser ut til at Apple er i ferd med å utvikle sin egen proprietære lydstandard.

Dette åpner for en hel del muligheter.

LES OGSÅ: iPhone-pluggen som ikke forsvinner

Hodesett med egen DAC

Det kan for eksempel lages hodesett med egen digital-til-analog-omformer (DAC) som ikke er avhengige av lydmaskinvaren i telefonen i det hele tatt.

Dermed kan lyden reproduseres i høyere kvalitet.

Ifølge nettstedet skal Lightning-tilkoblingen være i stand til å levere tapsfri digitallyd i inntil 48 kHz stereo, og motta 48 kHz digitallyd i mono. Dermed vil det være mulig å spille inn lyd i høy kvalitet også.

Fra før av er det mulig å styre musikkspilleren via kontroller på ledningen til den analoge minijack-tilkoblingen.

Over Lightning blir det naturlig nok langt flere muligheter, ettersom dette er en kommunikasjons- og ladeport.

LES OGSÅ: EU vil tvinge Apple over på USB

Kan trekke strøm fra mobilen

Lightning-standarden lar tilkoblet utstyr trekke strøm fra batteriet i telefonen, noe som åpner for at for eksempel støyfjerningshodesett kan klare seg uten egen strømkilde.

Det er også mulig å levere strøm til iOS-enheten, slik at lydutstyret ved hjelp av eget batteri kan holde liv i telefonen lenger.

Om det er avansert elektronikk i hodesettet, skal det også være mulig å oppdatere programvaren i det når det er tilkoblet.

Lightning-hodesett vil i tillegg til å kunne styre lydstyrke, sport og slike ting starte spesifikke apper.

Dette kan være telefonens musikkspiller, eller andre musikkavspillingsapper. Det skal også være mulig å lage hodesett som fungerer med en spesifikk app på iOS.

LES OGSÅ: Nå vil Apple også erobre bilen din

Beats med Lightning?

Hvorvidt det nylige kjøpet av hodesettprodusenten Beats har noen direkte sammenheng med de nye tilkoblingsmulighetene blir spekulasjoner. Men vi blir ikke overrasket om det kommer et Beats by Dr. Dre-hodesett med Lightning-tilkobling.

De nye mulighetene skal rulles ut med en oppdatering til iOS 7.1, skriver 9to5mac.com. Informasjonen er for ordens skyld ikke bekreftet av Apple.

LES OGSÅ:

Flott dokkingstasjon med like flott lyd

TEST: Tre billige trådløse høyttalere

Fantastiske hodetelefoner til akustisk musikk

Disse fjerner støy i 70 timer

8 av de beste nyhetene i iOS 8  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.