IT

Apple uten Jobs

FORLATER RORET: Steve Jobs har satt sammen et team som jobber mot klare, visjonære mål. De kommer nok til å fortsette med det.
FORLATER RORET: Steve Jobs har satt sammen et team som jobber mot klare, visjonære mål. De kommer nok til å fortsette med det. Bilde: Scanpix
25. aug. 2011 - 10:01

Nyheten i morges om at Applesjef Steve Jobs trekker seg kom ikke som noen overraskelse. Det var nok mer overraskende at energibunten har holdt ut så lenge.

Han har tilsynelatende ikke tenkt å slippe rorpinnen ennå heller, for han ønsker seg rollen som styreformann. Den får han nok.

Det store spørsmålet er selvfølgelig, hva nå? Vil Apple klare seg uten sin ledestjerne?

At aksjekursen blir litt rufsete i fjørene er naturlig, i det minste på kort sikt, men det store ukjente er hva som vil skje med utviklingen av selskapet uten Jobs.

For det første er ikke stjernen sluknet ennå. Han kommer til å skinne gjennom styret og vise veien videre som har vært så utrolig vellykket siden har overtok skuta på nytt for rundt 14 år siden.

I løpet av disse årene har det meste, men ikke alt, han har tatt i blitt til gull. Gull har også selskapsverdien blitt, og de var nylig innom pallplassen som verdens mest verdifulle selskap.

Da er det verd å huske på at det ikke er noen enmannsjobb.

Apple er ikke lenger en garasjebedrift, men et uhyre veldrevet konsern.

Jobs har klart å sette sammen et team som jobber svært godt mot klare og visjonære mål. De kommer nok til å fortsette med det selv om ledestjernen skulle slukne.

Produktløpene er lagt, og kulturen som Jobs har bygget opp vil nok vare noen år til.

Apple vil lansere innovative produkter og tjenester i mange år fremover og selskapet vil prøve å erobre nye områder. Det vil ikke forundre oss om ryktene om en TV-satsing er korrekte.

Med så vellykkede områder som telefoner, nettbrett og datamaskiner er det naturlig å ta for seg den fjerde skjermen vi alle tilbringer mye tid med.

Så kan vi spørre oss hva som vil skje på lang sikt. Vil Apple fortsette å blomstre lenge etter at Steve Jobs er borte? Det er ikke like sikkert.

Det skal godt gjøres å fylle skoa til denne mannen. Han er velsignet med et unikt operativsystem og det lar seg ikke klone.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.