MOBIL

Apple tjente som vanlig en del penger

Nok et kvartal er unnagjort, og mer penger er på bok hos Apple.

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. juli 2012 - 10:09

Når Apple presenterer sine kvartalstall er det neppe noen som forventer at det skal gå skikkelig galt. Og det gjorde det heller ikke i forrige kvartal. I Apples tredje regnskapskvartal, som er perioden fra 1. april til 30. juni, tjente de 8,8 milliarder dollar. Eller 53 milliarder kroner.

Selv om dette er imponerende tall er det faktisk en solid nedgang i forhold til Apples andre regnskapskvartal i år. Da tjente de 11,6 milliarder dollar, så kvartal til kvartal er dette en nedgang på 24 prosent.

Færre iPhone

iPhone-salg gikk ned i tredje kvartal, og endte på til sammen 26 millioner solgte telefoner. Kvartalet før solgte de 35,1 millioner, så det ble altså solgt litt over 25 prosent færre iPhone fra april til og med juni. Grunnen er muligens at mange venter at det skal komme en iPhone 5 i løpet av de neste månedene, og dermed sitter på gjerdet.

Det skal sies at iPhone-salget har gått opp sammenlignet med samme periode i fjor, da Apple solgte 20,3 millioner telefoner.

Det suser i iPad-serken

iPad-salget har tatt seg kraftig opp. Det ble solgt 17 millioner enheter, og da er både iPad 2 og nye iPad tatt med. I forhold til det forrige kvartalet gikk salget opp med 44 prosent. I deres tredje regnskapskvartal i 2011 ble det til sammenligning solgt 9,2 millioner iPad.

Salget av iPod gikk ned 10 prosent, mens salget av Mac står på stedet hvil.

Apple økte kontantbeholdningen sin med 6,2 prosent, og har nå 117 milliarder dollar i pengebingen.

Kilder: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.