MOBIL

Apple stopper Galaxy Nexus

Samsung Galaxy Nexus går ut av salg etter at Apple vant søksmål.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. juli 2012 - 09:21

Apple og Samsung har lenge kranglet i rettsaler verden rundt, og siste nytt er at Samsung har tapt mot Apple i USA. Apple ville stoppe salget av Galaxy Nexus fordi de mener telefonen bryter deres patenter.

LES OGSÅ: Apple saksøker Samsung igjen

 

Retten ga Apple medhold i at Samsung bryter patentnummer 8,086,604, som beskriver en metode for å søke etter informasjon flere steder gjennom ett brukergrensesnitt. I praksis er det Googles stemmesøk som er funnet å bryte dette patentet, og er for likt Siri-funksjonen i iOS. Dette betyr kort fortalt at Samsung må stoppe salget av Galaxy Nexus i USA. 

Betalte sikkerhet

Samsung ønsket å få anke saken før salgsforbudet skulle tre i kraft, men retten nektet Samsung dette. Retten krevede også at Apple betalte en sikkerhet (bond) i tilfelle det i en ankesak blir bestemt at salgsforbudet var en feilavgjørelse.

Denne sikkerheten er på 95,6 millioner dollar - 570 millioner kroner - og Apple betalte denne i går. Dette betyr at Samsung nå ikke lenger får lov til å selge Galaxy Nexus i USA. Samsung har varslet at de anker avgjørelsen, så det er duket for en ny runde i retten.

Google stoppet salget

Google har nå stoppet salget av Galaxy Nexus i sin nettbutikk, og selv om de ikke har bekreftet at avgjørelsen kommer på bakgrunn av dommen, er det naturlig å anta det.

Google har overfor The Verge bekreftet at telefonen skal komme i salg igjen i neste uke. Det antas at de vil gjøre endringer i programvaren på telefonen, slik at den ikke lenger bryter med patentet det er snakk om. 

Du kan lese mye mer om søksmålet hos FOSS Patents.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy Nexus

Kilder: FOSSpatents.comallthingsd.comtheverge.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.