Apple stopper Galaxy Nexus

Samsung Galaxy Nexus går ut av salg etter at Apple vant søksmål.

Apple stopper Galaxy Nexus

Samsung Galaxy Nexus går ut av salg etter at Apple vant søksmål.

Apple og Samsung har lenge kranglet i rettsaler verden rundt, og siste nytt er at Samsung har tapt mot Apple i USA. Apple ville stoppe salget av Galaxy Nexus fordi de mener telefonen bryter deres patenter.

LES OGSÅ: Apple saksøker Samsung igjen

 

Retten ga Apple medhold i at Samsung bryter patentnummer 8,086,604, som beskriver en metode for å søke etter informasjon flere steder gjennom ett brukergrensesnitt. I praksis er det Googles stemmesøk som er funnet å bryte dette patentet, og er for likt Siri-funksjonen i iOS. Dette betyr kort fortalt at Samsung må stoppe salget av Galaxy Nexus i USA. 

Betalte sikkerhet

Samsung ønsket å få anke saken før salgsforbudet skulle tre i kraft, men retten nektet Samsung dette. Retten krevede også at Apple betalte en sikkerhet (bond) i tilfelle det i en ankesak blir bestemt at salgsforbudet var en feilavgjørelse.

Denne sikkerheten er på 95,6 millioner dollar - 570 millioner kroner - og Apple betalte denne i går. Dette betyr at Samsung nå ikke lenger får lov til å selge Galaxy Nexus i USA. Samsung har varslet at de anker avgjørelsen, så det er duket for en ny runde i retten.

Google stoppet salget

Google har nå stoppet salget av Galaxy Nexus i sin nettbutikk, og selv om de ikke har bekreftet at avgjørelsen kommer på bakgrunn av dommen, er det naturlig å anta det.

Google har overfor The Verge bekreftet at telefonen skal komme i salg igjen i neste uke. Det antas at de vil gjøre endringer i programvaren på telefonen, slik at den ikke lenger bryter med patentet det er snakk om. 

Du kan lese mye mer om søksmålet hos FOSS Patents.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy Nexus

Kilder: FOSSpatents.comallthingsd.comtheverge.com

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå