MOBIL

Apple saksøker Samsung igjen

Er det er Android 4.0 Ice Cream Sandwich som er det egentlige målet?

Apple og Samsung er på 'an igjen. Denne gangen er det Apple som saksøker Samsung for deres Galaxy Nexus. Og da synes det ganske åpenbart at det er selveste Android som er i Apples sikte. Galaxy Nexus kjører nemlig Android i sin reneste form, og er utviklet for å være Googles "egen" telefon.

LES OGSÅ: Slik er Android 4.0

Apple har riktignok gått etter Samsung på grunn av programvarepatenter tidligere, men også i stor grad fordi de mener Samsungs produkter kopierer Apples form og utseende. Denne gangen er det telefonens programvare, og dermed Android 4.0, som er stridens kjerne.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy Nexus

Målet er å forby salg av Samsung Galaxy Nexus, noe som i praksis vil bety at andre telefoner som bryter med Apples patenter - med andre ord alle Android 4.0-telefoner - også kan få salgsforbud.

Apple klager over at Galaxy Nexus bryter med tre patenter som nylig er innvilget, og ett eldre. Det første i listen er det eldste, og sørget for at HTC fikk omsetningsforbud for sine telefoner i USA før jul. Dette forbudet kan tre i kraft 19. april i år. HTC har meldt at de vil fjerne denne funksjonen fra sine telefoner.

Disse patentene mener Apple at Galaxy Nexus bryter:

  • Programvare som kan oppdage informasjon som telefonnumre i e-poster eller nettsider, og understreke denne informasjonen slik at du kan ringe.
  • Å søke i flere kilder fra ett brukergrensesnitt, som for eksempel Siri.
  • "Slide to unlock"-opplåsing av skjermlåsen. 
  • Ordforslag underveis når brukeren skriver på et trykkskjermtastatur, hvor forslagene kan godtas eller forkastes.

Les mer om patentene på The Verge.

Kilde: TheVerge.com

Les mer om: