Apple og Samsung skrinlegger patentstrider

I alle land bortsett fra ett.

Apple og Samsung skrinlegger patentstrider
Gigantene roer gemyttene. Bilde: NTB scanpix

Elektronikkrivalene Apple og Samsung har bestemt seg for å skrinlegge rettstvistene om patenter i alle land utenom USA, opplyser det sørkoreanske gigantselskapet.

De to selskapene har i flere år kriget i rettssaler i en rekke land om angivelige brudd på patentrettigheter knyttet til smarttelefoner og nettbrett. Selskapene beskylder hverandre gjensidig for å ha stjålet high tech-løsninger, samtidig som de samarbeider om utvikling av nye avanserte løsninger.

– Samsung og Apple er enige om å stanse alle pågående rettstvister, bortsett fra dem som løper ved amerikanske rettssaler, heter det i en kunngjøring fra Samsung.

Patentstriden startet med at Apple saksøkte Samsung for å kopiere deres design og teknologi for smarttelefoner og nettbrett i 2011. Samsung har svart med motsøksmål som hevder at Apple gjør det samme.

Les også: – Lansering av ny iPhone i september

Lang rekke

Patentstridene mellom de to kamphanene i det øverste sjiktet av verdens mobilmarked har vært mange og harde.

Samsung ville stoppe iPhone 5 i sin tid. Apple greide å stoppe Galaxy Nexus. Ett søksmål foretatt av Apple endte med seier, men de ble tilkjent to milliarder mindre enn det de var ute etter.

Søkeordene "samsung apple saksøker" i TUs søkefelt, genererer hele 39 treff (mens dette skrives). Og det er bare en liten brøkdel av helheten.

Les også:

«Kinas Steve Jobs» topper verdens største mobilmarked

5 ting vi hater med Android, iOS og Windows

5 ting vi elsker med Android, iOS og Windows