MOBIL

Apple mister omstridt patent

Lister som spretter når du kommer til slutten er ikke lenger patentbeskyttet.

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. okt. 2012 - 15:50

Det amerikanske patentstyret har gjort Apples patent for lister som spretter tilbake ugyldig. Patentet har vært kilde til strid tidligere, da funksjonene også fantes på Samsung Galaxy Nexus.

U.S. Patent No 7,469,381 dekker det som skjer når brukeren når slutten av en liste, og forsøker å bla seg videre. Det vil da virke som om du trekker i en gummistrikk, og listen vil sprette tilbake av seg selv. Patentet ble brukt i Apples rettsak mot Samsung i USA nylig.

Prior art

Grunnen til avgjørelsen er såkalt "prior art", altså at andre har gjort dette før Apple. Patentstyret mener at Apple ikke har gjort noe for å forbedre sin funksjon sammenlignet med de tidligere implementasjonene.

Samsung har allerede vært hos dommeren i rettsaken mot Apple og bedt om at avgjørelsen skal tas med i betraktning før siste ord skal sies i saken melom gigantene. Dette kan i tilfelle ha betydning for utfallet.

Apple kan fortsatt få patentet

Patentstyrets vedtak er imidlertid ikke endelig, og kan påklages av Apple. Men for å få patentet må Apple vise at det faktisk er snakk om en ny oppfinnelse som er vesentlig annerledes enn det som eksisterte før.

Hvem som har tipset patentstyret om at patentet muligens ikke er gyldig er ikke kjent, da de angivelig skal ha gjort nye undersøkelser på bakgrunn av en anonym forespørsel om dette.

På nyere Android-telefoner er sprettefunksjonen erstattet av et lys som lyser opp når du når slutten av en liste og forsøker å bla videre.

Kilder: FOSSpatents.comAppleinsider.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.