MOBIL

Apple må betale Samsungs saksomkostninger

Nytt nederlag for Apple i Storbritannia.

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. nov. 2012 - 14:04

Etter at Apple tapte en rettsak i Storbritannia hvor de hevdet at Samsung Galaxy Tab var en iPad-kopi, ble Apple dømt til å publisere en beklagelse på sine nettsider og i flere aviser. Dette kom etter at de tapte en anke.

Beklagelsen var imidlertid ikke god nok for retten, som påla Apple å prøve igjen. Foruten å informere om utfallet av saken på sine nettsider, passet Apple også på å trekke frem utfallet av lignende rettsaker i andre land. I den nye beklagelsen måtte Apple derfor også innrømme at den forrige beklagelsen ikke var den de ble dømt til å publisere: 

"On 25 October 2012, Apple Inc. published a statement on its UK website in relation to Samsung's Galaxy tablet computers. That statement was inaccurate and did not comply with the order of the Court of Appeal of England and Wales. The correct statement is at Samsung/Apple UK judgement."

Må betale for alt

Som om denne ydmykelsen ikke var nok, har retten nå dømt Apple til å betale Samsungs saksomkostninger. Ikke bare fordi de tapte saken, men også fordi dommeren er irritert over Apples framferd i retten. De mente blant annet at de ville trenge 14 dager på å legge ut beklagelsen på sine nettsider, noe dommeren i saken mente at virkelig ikke kunne stemme.

Dommeren kaller også Apples beklagelse villedende, og mener at dette var gjort med overlegg. Han skriver at de har forsøkt å forvirre ved å hevde at andre lands domstoler har kommet til andre kjennelser.

Når det gjelder beklagelsen som skulle publiseres i aviser, mener retten at Apple med vilje somler med å få dem publisert. Etter dommen skulle dette skje så fort som overhodet mulig. Apple har angivelig planlagt å publisere beklagelsen i aviser 16. november. Dommen falt 18. oktober. 

Apple skal for øvrig ikke bare betale for Samsungs advokater, men rubbel og bit av alle utgifter de har hatt med saken, fra telefonsamtaler til parkeringsbilleter. 

Apple ble for øvrig også pålagt å vise beklagelsen på sine britiske nettsider lenger enn opprinnelig. Den skal nå vises til 15. desember.

Kilde: Groklaw.net

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.