MOBIL

Apple må betale Nokia

Søksmålene mellom Nokia og Apple er over. Apple må punge ut.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. juni 2011 - 12:01

Apple og Nokia har blitt enige om en løsning i patentdisputtene seg imellom.

I oktober 2009 gikk Nokia til sak mot Apple, og hevdet at iPhone brøt mot ti patenter. Som kutyme er i slike saker gikk Apple til motsøksmål, og hevdet Nokia hadde forsynt seg med 13 av deres patenter.

Deretter saksøkte Nokia Apple for fem patentbrudd i iPad 3G, og la i desember i fjor til tretten nye patenter i søksmålet sitt. 

I det oppdaterte søksmålet het det blant annet at Apple hadde brutt med patenter på hvordan en trykkskjermtelefoner brukes, app-butikk på telefoner, antennestruktur, meldingsfunksjonalitet og mye annet.

Senest i mars hadde Nokia forskjellige søksmål gående mot Apple angående totalt 46 av sine patenter.

Kampen er over

Men nå er det altså over. De to selskapene har inngått et forlik som innebærer at Apple må punge ut. Samtidig trekker både Nokia og Apple sine søksmål mot hverandre.

Apple skal betale et engangsbeløp til Nokia, og deretter lisenser til Nokia for nye produkter som selges.

- Vi er veldig fornøyde med at Apple slutter seg til det økende antallet Nokia-lisenstakere. Dette forliket demonstrerer Nokias industriledende patentportefølje og setter oss i stand til å fokusere på videre lisensieringsmuligheter i mobilkommunikasjonsmarkedet, sier Nokia-sjef Stephen Elop i en pressemelding.

Detaljene rundt forliket er konfidensielt, så det vites ikke hvor mye penger Apple skal betale Nokia.

Vi tipper det ikke er rent lite.

Kilder: Engadget.com, pressemelding

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.