T2

Apple løser iMessage-floke

Har du byttet fra iPhone og sluttet å motta meldinger?

Å avregistrere seg fra iMessage er gjort i en fei.
Å avregistrere seg fra iMessage er gjort i en fei. Bilde: Skjermdump/Apple
Marius ValleMarius ValleJournalist
11. nov. 2014 - 12:43

Mange har opplevd at tekstmeldinger ikke lenger kommer frem når de har byttet fra Apples iPhone til en annen produsent.

Problemet oppstår dersom du har tatt i bruk Apples meldingstjeneste iMessage, som erstatter SMS-meldinger når både sender og mottaker bruker en iOS-enhet med tjenesten aktivert.

Når du så bytter fra iPhone, vil avsenderens iPhone fortsatt tro at du bruker iMessage og derfor sende meldingen via tjenesten.

Resultatet er selvsagt at meldingen aldri kommer frem til deg.

iMessage er en lukket tjeneste, så det er ikke mulig å motta disse meldingene på annet enn iOS-enheter.

Så lenge du har tilgang til telefonen, er det en smal sak å løse problemet ved å deaktivere iMessage fra innstillingsmenyen.

Les også: Slik flytter du fra iPhone til Android

Avregistreres via ny tjeneste

Har du ikke telefonen har dette frem til nå vært verre, ettersom det ikke er noen enkel måte å skru av tjenesten uten å ha en iPhone eller iOS-enhet. I verste fall kan det ta halvannen måned før du begynner å få SMS fra iMessage-brukere igjen. Telefonnummeret ditt vil nemlig automatisk avregistreres fra iMessage om du ikke har brukt tjenesten på en stund.

Apples nye avregistreringstjeneste lar deg sette en stopper for iMessage-problemene først som sist.

Her taster du inn telefonnummeret ditt, så får du en kode på SMS fra Apple. Denne tastes inn på nettsiden, iMessage-databasene oppdateres, og vips så er problemet løst.

Her kan du avregistrere mobilnummeret ditt fra iMessage.

I alle fall etter hvert, ettersom iMessage-tjenesten kan bruke litt tid på å oppdatere denne informasjonen. Men telefonnummeret ditt er ikke assosiert med iMessage lenger. Dermed vil du heller ikke oppleve at meldinger sendt til telefonnummeret ditt, dukker opp på iPad eller andre Apple-enheter.

Du kan dog fortsatt oppleve å ikke få meldinger fra sendere med iPhone dersom disse sender deg svar i en samtale som er startet med iMessage. De vil derfor være nødt til å slette denne samtalen for å sende SMS.

Det vil fortsatt være mulig å bruke iMessage på iPad, iPod eller Mac, men kontoen vil da bare være knyttet til e-postadressen din.

Les også:

Nå er Office gratis på iPhone og iPad

Nå snakker disse iPhone-tastaturene norsk

Kanskje den beste store mobilen  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.