T2

Apple lanserer «billig-iMac»

1.700 kroner billigere innstegsmodell.

Apples nye iMac er vesentlig billigere enn tidligere modeller.
Apples nye iMac er vesentlig billigere enn tidligere modeller. Bilde: Apple
18. juni 2014 - 14:44

Ikke alt dreier seg om nettbrett og bærbare PC-er for tiden, fortsatt sverger mange til stor skjerm, tastatur og mus på skrivebordet.

Apple sin alt-i-ett-maskin iMac fikk i dag en ny lillebror som er vesentlig rimeligere enn tidligere utgaver.

1 700 kroner billigere

Så langt har prisen på den rimeligste iMac-en vært fra 10.990 kroner inkludert mva i Apple Store. Den nye maskinen koster fra 9.290 kroner, og har helt lik design og samme full HD-skjerm på 21,5 tommer, men har en del enklere innmat enn førstnevnte.

For det første er prosessoren den samme som sitter i nye MacBook Air, en 1,4 GHz dobbelkjernet 4. generasjon Intel Core i5 ULV-prosessor på 1,4 GHz.

Til sammenligning har modellen som koster 1.700 kroner mer (og som fortsatt vil være i salg) en firekjernet "fullblods" stasjonær Intel Core i5-prosessor på 2,7 GHz.

TEST: iMac 27" 2013: Den er fortsatt sjef blant alt-i-ett-maskinene

Få oppgraderingsmuligheter

Minnet er 8 GB på begge, men harddisken er halvert til 500 GB på den nye modellen, og den integrerte grafikken er også noe enklere (Intel HD 5000 mot Intel Iris Pro).

Den eneste oppgraderingen som er mulig å gjøre på denne er lagringsplassen, som enten kan økes til 1 TB eller byttes med en SSD på 256 GB.

Modellen er allerede på plass i Apple Store. Det er også verdt å nevne at "storebroren" i skrivende stund fås til 10 290 kroner hos de rimeligste forhandlerne, ifølge prissammenligningstjenesten Prisjakt.no.

Les også:

iPhone-laderen kan bli altfor varm

Snart kan du holde telefonsamtaler via Mac-en

Er det den neste iPhone-skjermen?  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.