MOBIL

Apple kutter ned på bestillinger fra Samsung

Men det skyldes ikke ondt blod mellom selskapene, ifølge kilde.

Samsung er en av de aller største leverandørene av komponenter til Apple-produkter som iPhone. Dette er i ferd med å endre seg, ettersom Apple bestiller færre minnekomponenter fra Samsung, skriver Reuters.

Men at det skal skyldes ondt blod som følge av de pågående patentstridighetene mellom de to er ifølge kildene til avisen The Korea Economic Daily bare tull. Grunnen er heller at Apple forsøker å få større spredning av deleleverandører.

Noe overraskelse skal det heller ikke være snakk om, da størrelsene på Apples bestillinger hos Samsung jevnt har blitt mindre.

Veier opp selv

For Samsungs del kan dette være like greit, for de trenger stadig flere komponenter til sine egne mobiltelefoner. Dermed veier deres egen smarttelefondivisjon opp for tapet av ordre. I går ble det kjent at Samsung har solgt 20 millioner Galaxy S III, så det går altså godt med salget.

En kilde sier til Reuters at Samsung likevel er den største leverandøren av minnekomponenter til den første ordren med iPhone 5, som er ventet å presenteres neste uke. 

Kilde: Reuters

Les mer om: