MOBIL

- Apple kaster ut Google Maps

Skal lage ny kartapp basert på missilteknologi fra Saab, ifølge kilder.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. mai 2012 - 09:15

Apple har benyttet Google Maps i sine telefoner siden iPhone ble lansert i 2007. Det kan gå mot slutten, dersom vi skal tro ryktene. 

Produsenten har kjøpt opp tre selskaper som jobber med kartdata mellom 2009 og 2011. Disse er Placebase, Poly9 og C3 Technologies. Mens førstnevnte er en produsent av kartløsninger, mens de to andre lager 3D-modeller i kart.

Fruktene av oppkjøpet skal ifølge kildene til 9to5mac.com være den nye kartløsningen i iOS 6. Den skal trolig lanseres som en kraftig oppdatert utgave av Maps-appen som følger med telefonen. Den skal angivelig komme med en egen Streetview-klone.

3D-funksjoner

Antakeligvis vil Apple fokusere mye på 3D-mulighetene i den nye kartappen. Disse skal ifølge nettstedet i stor grad være basert på teknologi fra svenske C3 Technologies. Teknologien skal gi realistiske 3D-kart, blant annet ved å ta i bruk forsvarsteknologi.

Det skal være deklassifisert missilteknologi fra Saab som danner grunnlaget for 3D-teknologien.

Videoen til høyre viser selskapets teknologi i aksjon, og gir trolig en forsmak på hva vi kan vente i Apples app.

All Things D hevder å ha fått bekreftet informasjonen fra egne kilder, som sier at den nye kartappen kommer til å bli en av de viktigste nye funksjonene i iOS 6.

Ryktene sier at iOS 6 vil vises frem under Apples World Wide Developers Conference i juni. 

Kilder: Allthingsd.com9to5mac.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.