MOBIL

Apple kan bruke halvannet år på å slå opp

Det kan bli en komplisert prosess å finne en annen prosessorprodusent enn Samsung.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. des. 2012 - 11:03

Siden Apple og Samsung krangler om patenter og design i rettsaler verden over, er de enkelt og greit ikke så gode venner lenger. De to hadde lenge et utmerket forhold, da Samsung ikke bare leverte mange av komponentene Apple bruker, men også angivelig var involvert i utformingen av dem.

Selv om ingenting er bekreftet, sier ryktene at Apple ønsker å flytte produksjonen av komponenter til sine produkter vekk fra Samsung. Men dette er ikke så enkelt som å ringe en annen fabrikk og legge inn en bestilling.

- Tidligst Samsung-brudd i 2014

Analytiker Amit Daryanani hos RBC Capital Markets har sett på hvilke muligheter Apple har, og konkluderer med at de tidligst kan være i gang hos en ny produsent i 2014.

Han mener at valget sannsynligvis står mellom to produsenter, og at endringen vil ta fra 12 til 18 månder. Daryanani tror Apple i realiteten har valget mellom Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) og Intel.

Det har allerede gått rykter om at TSMC er aktuell som produksjonspartner. TSMC produserer fra før av Snapdragon-systembrikkene for Qualcomm. Men nye produksjonsprosesser må eventuelt på plass før de kan begynne å produsere Apples systembrikker, skriver analytikeren.

Intel har på sin side i følge ryktene uttrykt et ønske om å designe brikker for Apple. Dette vil i tilfelle bety at Apple må skifte prosessorarkitektur i sine enheter. Mens Apple og de aller fleste andre bruker ARM-prosessorer i sine mobiltelefoner, lager Intel sine egne prosessorer som ikke er ARM-kompatible. Det vil altså kreve at Apple gjør store endringer i operativsystemt sitt.

Bygge egen fabrikk?

Daryanani nevner også to andre alternativer som han ser som mindre sannsynlig. Det ene er å produsere brikkene hos Global Foundries, som lager prosessorer for ARM. Dette vil i tilfelle kreve at Apple går inn i et større samarbeid med ARM.

Det andre er at Apple bestemmer seg for å bygge sin egen fabrikk. Men dette er en større operasjon.

Samsung produserer i dag Apples A6-brikker, men skal ikke ha vært involvert i selve designen. 

Kilde: Appleinsider.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.