IKT

Apple imponerer

San Fransisco: Det er alltid en elektrisk stemning under MacWorld, når IT-yppersteprest Steve Jobs går på scenen for å holde en to timer lang preken for tusenvis av de mest religiøse Mac-bruker fra hele verden.

Samtidig følges seansen av over 50 000 tilhenger på web-TV. Selv om budskapet ikke alltid er like overbevisende, var årets evangelium et av de bedre.

Ikke bare fikk programmene som selskapet gir bort gratis til sine OS X-brukere en kraftig overhaling, denne gangen introduserte han også nye programmer som virkelig får plattformen til å stå frem som et usedvanlig godt alternativ til Bill Gates rike.

Den nye nettleseren Safari utmerker seg ikke bare med en fenomenal hastighet, den introduserer også et nytt nivå i brukervennlighet.

Jobs introduserte også et presentasjonsprogram som vil gjøre de fleste PowerPoint-brukere grønne av misunnelse. Keynote, som det heter, setter et nytt nivå i grafiske muligheter uten at det går ut over brukervennligheten. 99 dollar vil det koste når det dukker opp i butikkene om et par uker.

Selv om Apple beveger seg i retning av å bli en programvarebedrift, er det også liv i den delen av selskapet som prodserer maskinvare.

For to år siden lanserte de en supertynn bærbar med 15 tommers bredskjerm. Årets lansering var en bærbar med utrolige 17 tommers høyoppløselig bredskjerm.

Jubelen sto i taket da Jobs demonstrerte den nye funksjonene med bakbelyst tastatur.

Tastaturlyset er adaptivt og tilpasser seg belysningen i rommet slik at det er enkelt å jobbe i mørket.

Maskinen har fått innebygget Bluetooth og 54 Mbit trådløst nettverk. Til tross for at den faktisk er enda litt tynnere enn den en tomme tykke forgjengeren, er det blitt plass til en sprekkmatet DVD-brenner.

Med USB, 800 Mbit/s FireWire, Gbit ethernet, 60 GB harddisk, 512 MB DDR RAM og flere andre data i toppklassen, er ikke den amerikanske prisen noe å si på. Mer usikkert er det hva godbiten vil koste i Norge. For de som ikke vil bruke så mye penger, lanserte også Apple en mindre maskin med 12 tommers skjerm til omtrent halvparten.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.