MOBIL

Apple gir iPhone Micro-USB

Neida, griser kan ikke fly. Det er snakk om en adapter.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. okt. 2011 - 14:08

Apple er svært glad i sin egen tilkoblingsplugg, som brukes på iPhone, iPad og iPod. Men den fungerer usedvanlig dårlig sammen med en vanlig Micro-USB-kabel som stort sett alle andre mobiler nå om dagen kan bruke.

Det er ingenting som tyder på at Apple er på vei over til Micro-USB på sine telefoner, men nå har de i alle fall lansert en overgang. Apple har, i likhet med en rekke andre mobilprodusenter, blitt enige med EU om å støtte en standardlader som kort fortalt er en vanlig Micro-USB-lader.

Ordningen er frivillig, altså tvinger ikke EU noen til å lage mobiltelefoner med Micro-USB-tilkobling. Dessuten åpner ordningen for å tilby en overgang. Vi har for øvrig blogget om denne ordningen tidligere.

Apple skal derfor tilby denne overgangen fra Micro-USB til sin egne proprietære tilkobling. Denne kan brukes til både lading og synkronisering. Den skal fungere på alle iPhone-modeller, med unntak av første generasjon. Foreløpig selges den kun i Apple Store i Storbritannia, og prisen er åtte pund, eller 72 kroner. 

Kilde: 9to5mac.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.