T2

Apple fikk stoppet Galaxy Tab-salget i Europa

Mange nettbrettkjøpere sitter på gjerdet og venter på Samsung Galaxy Tab 10.1. Men nå får ikke Samsung selge brettet i Europa, i påvente av domstolens behandling av et Apple-søksmål i Tyskland.
Mange nettbrettkjøpere sitter på gjerdet og venter på Samsung Galaxy Tab 10.1. Men nå får ikke Samsung selge brettet i Europa, i påvente av domstolens behandling av et Apple-søksmål i Tyskland. Bilde: Samsung
Stein Jarle Olsen
10. aug. 2011 - 10:41

Brettet, som har vært i salg i USA siden midt i juni, og kom i butikkene i Storbritannia forrige uke, må nå trekkes fra butikkhyllene. Samsung får heller ikke reklamere for brettet på noen måte.

Forføyning

Det skjer etter at en domstol i tyske Düsseldorf har gitt Apple medhold i at Samsung har kopiert elementer fra iPad i Galaxy Tab 10.1.

Retten påla Samsung en såkalt midlertidig forføyning, som betyr at selskapet altså må innstille alle aktiviteter rundt produktet i hele EU-området, med unntak av Nederland, frem til saken er behandlet i en domstol.

Tidlig forrige uke oppnådde Apple en liknende kjennelse i australsk rett. Der har Samsung nå godtatt å vise Apple en egen, australsk versjon av Galaxy Tab 10.1 en uke før lanseringen, ifølge Reuters.

Kopier

Ifølge Bloomberg er det spesielt 10 patenter Apple mener Samsung har kopiert, blant annet utseendet og følelsen av en iPad og touchscreen-teknologien.

– Begjæringen om en midlertidig forføyning ble presentert uten at Samsung ble orientert, og kjennelsen kom uten noen form for høring eller bevisførsel fra Samsung, skriver selskapet i en pressemelding.

Ordknapp

Samsungs PR-sjef for Norden Erik Johannesson skriver i en e-post onsdag formiddag at Samsung er skuffet over domstolens avslutning.

– Samsung er skuffet over domstolens avgjørelse, og vi kommer umiddelbart til å agere for å forsvare og beskytte våre patent og immaterielle rettigheter i den rettssituasjonen som er oppstått i Tyskland. Vi kommer til å forsvare våre rettigheter rundt omkring i verden.

Johannesson skriver at Samsung vil fortsette å selge ut innestående lager av Galaxy Tab 10.1.

– Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å forsikre oss om at Samsungs surfebrett og andre mobilprodukter skal være tilgjengelige for forbrukere i Europa og resten av verden. Vi avventer dog med å bestille inn nye enheter til vi har fått en klarhet i hva rettssituasjonen i Tyskland betyr lokalt for Norden.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.