MOBIL

Apple får patent på opplåsing

Å sveipe over skjermen for å låse opp telefonen er nå Apples eiendom.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. okt. 2011 - 16:15

Apple ble i går innvilget patent for oppheving av skjermlåsen på telefoner med trykkskjerm. De søkte om patentet i 2005, altså før iPhone ble lansert.

Funksjonen er det velkjente sveipet over skjermen for å låse opp telefonen.

Mer spesifikt er det snakk om å "trekke" en bryter over skjermen i et eget felt, slik det er gjort på iPhone. Patent nummer 8,046,721 er innvilget i USA, og beskriver dette:

"En enhet med berøringsfølsom skjerm kan låses opp via bevegelser gjort på den berøringsfølsomme skjermen. Enheten blir låst opp om kontakten med skjermen korresponderer med en forhåndsdefinert bevegelse for å låse opp enheten. Enheten viser ett eller flere opplåsingsbilder med hensyn til hvordan de forhåndsdefinerte bevegelsene skal utføres for å låse opp enheten. Utførelsen av de forhåndsdefinerte bevegelsene med hensyn til opplåsingsbildet kan inkludere å bevege opplåsingsbildet til et forhåndsdefinert sted og/eller å bevege opplåsingsbildet langs en forhåndsdefinert sti. Enheten kan også vise visuelle pekepinner til bevegelsene på trykkskjermen for å minne en bruker på bevegelsen."

Dette har vi sett før...

Med andre ord: Å låse opp en telefon ved å trekke en "spake" over skjermen, å vise hvordan du kan låse opp telefonen på denne måten og at ikonet er designet på en slik måte at det hinter til hva du må gjøre for å låse opp telefonen.

Nå er det riktignok ikke gjort slik på alle telefoner som ikke er iPhone. For eksempel er det ikke gjort på denne måten på Samsung Galaxy S II og Nokia N9 er det ikke løst slik. Men for eksempel Sony Ericssons Android-telefoner har en funksjon som er mer eller mindre lik den som er beskrevet i patentet.

Vi er riktignok ikke advokater, men vi har ganske god hørsel. Og i det fjerne syns vi å høre søksmål.

Kilde: TheRegister.co.uk

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.