MOBIL

Apple får patent for SIM-skuff

Skuffen som holder SIM-kortet i iPhone, og samme prinsipp som brukes i andre telefoner, er patentert.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. mars 2012 - 06:00

Apple har fått patent på en skuff som holder SIM-kortet på plass i mobilen. Det er altså snakk om denne saken du legger SIM-kortet oppi og setter inn i telefonen på iPhone.

Patentsøknaden ble levert i USA i desember 2010, og innvilket 26. mars. Spesifikt er det snakk om SIM-kortskuffer som går i ett med dekselet til telefonen, som på iPhone.

Flere modeller med lignende løsning

Og fra toppen av hjernebarken kan vi komme på en del forskjellige telefoner som oppfyller beskrivelsen: HTC One X, HTC One S, Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 900 (bildet), Nokia N9, og antakelig en hel del andre telefoner vi ikke kommer på i farta også.

Vi skal ikke male fanden på veggen, men mobilprodusenter er ikke akkurat fremmed for å ta konkurrenter til retten når de bryter med patentene til hverandre. Så det kan jo bli spennende å se hva som skjer med HTC og Nokia sine telefoner fremover. 

Det skal nevnes at Apples forslag til den nye nano-SIM-standarden, som de ønsker å gjøre fritt tilgjengelig for alle, kommer til å kreve en slik skuff. Det kan tenkes at de vil gjøre skuffen til en del av dette patentet.

Kilde: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.