DATATELE

Apple er fortsatt miljøversting

iPhone berøringsskjerm - sett fingeren på, dra elementer og flytt dem rundt.
iPhone berøringsskjerm - sett fingeren på, dra elementer og flytt dem rundt. Bilde: Apple
Stein Jarle Olsen
26. apr. 2007 - 15:46

Apple ble nylig kåret til et miljøsvin av Greenpeace.Ingen fremgang

Selskapet kom ut dårligst på Greenpeaces "Green Electronics Guide," med en score på 2,7 av 10. Dette var nøyaktig det samme resultatet som den forrige undersøkelsen viste, og beviser at Apple ikke tar miljøtrusselen veldig på alvor.Det som hovedsaklig plasserte Apple nederst, var selskapets utstrakte bruk av miljøgifter som PVC og såkalte bromerte flammehemmere (BFR).

Ingen nye tiltak

Styret i Apple mener imidlertid at selskapet gjør nok for miljøet, og vil derfor ikke innføre nye miljøtiltak.Dette skjer til tross for at Trillium Asset Management, som er en av Apples største aksjonærer, har foreslått å lage en tidsplan for å fase ut de verste miljøgiftene.– Apple er en miljøsinke, skriver Trillium i en pressemelding.

Kampanje mot Apple

Greenpeace har lenge lagt press på Apple, og lanserte i fjor høst en kampanje der Apple-brukere oppfordres til å skrive under på et opprop for mer miljøvennlige Apple-produkter.

– Vi vil at alle nye Apple-produkter som lanseres fra 2007 og fremover skal være fri for de verste giftkjemikaliene både under produksjon og i de ferdige produktene, heter det på hjemmesiden.

Nordiske selskaper gjør det godt

Apple fikk selskap av Panasonic, LG og Sony på nederste del av Greenpeace-skalaen, mens PC-produsent Lenovo rangeres som den mest miljøvennlige elektronikkprodusenten. De nordiske produsentene Nokia og Sony Ericsson kommer også godt ut.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.