MOBIL

Apple betaler for å kalle den iPad

Nå kan Apple bruke navnet iPad også i Kina. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. juli 2012 - 18:00

Apple har lenge hatt en strid gående i Kina, hvor det kinesiske selskapet Shenzhen Proview Technology om rettighetene til å bruke navnet iPad. Nå er striden over, skriver AP.

Apple betaler det kinesiske selskapet 60 millioner dollar, eller vel 358 millioner kroner, for rettighetene til å bruke "iPad" i Kina. 

Dette kommer etter at de to selskapene har lagt i strid siden i desember, da en kinesisk domstol avgjorde at det var Shenzhen Proview Technology som hadde retten til merkenavnet "iPad" i landet.

Gammel avtale

Allerede i 2009 inngikk de to selskapene en avtale som, slik Apple ser det, inkluderte rettighetene til navnet. Men den kinesiske rettsaken fastslo at rettighetene ikke hadde blitt overdratt til Apple. Dermed krevde Shenzhen Proview Technology at Apple sluttet å selge nettbrettet sitt.

Apple har blitt enige med Shenzhen Proview Technology om at 60 millioner dollar er en passende sum for iPad-navnet. Opprinnelig ønsket kineserne seg opp mot 400 millioner dollar, men på grunn av gjeldsproblemer godtok de en mindre sum.

Kilde: AP.org

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.