GUIDER

Appen som oversetter tale til tale

ANDROID-APP: Google Translate er appen som lar deg føre en samtale på et språk du ikke snakker.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. jan. 2011 - 16:14
Vis mer

Tidligere denne uken lanserte Google en ny versjon av oversettelsesprogrammet Google Translate for Android-telefoner. Og det er ganske så geniale saker vi snakker om.

Se for deg at du er på ferie i Spania, men ikke snakker et kløyva ord spansk. I stedet for å snakke med tegnspråk og peke og styre, kan du gjøre deg forstått ved enkelt og greit å snakke til mobilen, som oversetter det du sier til spansk.

Ikke til tekst, men til tale!

Oversetter samtaler

Med den nye funksjonen "Conversation Mode" kan du snakke til telefonen, som oversetter tale til tale, for eksempel engelsk til spansk. Så kan den du snakker med svare deg på spansk, og telefonen oversetter dette til engelsk tale.

Foreløpig støttes kun engelsk og spansk, men siden de fleste nordmenn har rimelig gode engelskferdigheter bør det være mulig å få til en fornuftig samtale mellom en nordmann som ikke snakker et ord spansk og en spanjol som ikke snakker et ord engelsk.

Slik fungerer det

Dersom du oversetter mellom engelsk og spansk kan telefonen oversette og deretter lese opp oversettelsen. I "Conversation Mode" med disse språkene sier du først et ord eller en setning, så oversetter telefonen. Deretter kan personen du snakker med svare på spansk, og dette oversettes igjen til engelsk tale.

Slik kan dere holde en samtale gående selv uten å forstå hverandres språk.

Etter du har sagt noe til telefonen vil den vise deg med tekst hva den har oppfattet at du sa. Dersom det stemmer bekrefter du setningen, som nå oversettes til spansk og leses opp.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Dersom telefonen har oppfattet feil kan du enten korrigere feilen med tastaturet, eller snakke igjen.

Det samme gjør den spansktalende, bare med instruksjoner på spansk.

Google Translate kan oversette engelsk og spansk tale til veldig mange språk, inkludert norsk. Da får du imidlertid kun oversatt til tekst. "Conversation Mode" fungerer ikke med norsk.

Det skal nevnes at denne modusen er i alpha-versjon, det vil si en veldig tidlig testutgave. Vi opplevde at det rett og slett kræsjet.

En stor ulempe

Du kan nå se for deg at du forsøker deg på samtaler mens du er i for eksempel Spania. Det kan fort bli voldsomt dyrt. Google Translate er nemlig avhengig av å være tilkoblet internett for å gjøre oversettelsene.

Så lenge du er koblet til internett gjennom mobilnettet blir dette fort dyrt, da datatrafikk i utlandet koster veldig, veldig mye.

Men skulle du sitte på en bar som har gratis trådløst internett kan Google Translate være et spennende alternativ for å gjøre seg forstått.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Google Translate er gratis, og kan hentes ned i Google Market.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.