T2

App Store for Mac

Ny iLife, App Store for Mac og Facetime for Mac var hovedtemaene for Steve Jobs softwarepresentasjon onsdag.
Ny iLife, App Store for Mac og Facetime for Mac var hovedtemaene for Steve Jobs softwarepresentasjon onsdag. Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle Olsen
21. okt. 2010 - 10:01

Apple hadde en rekke elementer i ermet på gårsdagens høstlansering. Temaet var “Back to the Mac”, og en av tingene Steve Jobs annonserte, var en ny og mindre Macbook Air.

App Store

Han presenterte også planene for en egen App Store for Mac, som han lovet skulle være aktiv innen 90 dager.

Utviklere skal kunne levere applikasjoner for godkjenning allerede i november, og inntektsfordelingen skal være den samme som for App Store for iPhone, iPod og iPad – 70 prosent til utviklerne, 30 prosent til Apple.

Løve

Apple annonserte også at de arbeider med en ny revisjon av Mac OS X. Og kattetemaet gjelder fortsatt – den nye utgaven er kalt “Lion”.

Også her skal inspirasjonen være hentet fra suksessen med iPad, og stikkord er blant annet full støtte for fullskjermapplikasjoner over hele systemet, Launchpad, “et nytt hjem for dine Mac-applikasjoner” og Mission Control, som skal smelte sammen dagens Exposé, Dashboard og Spaces til det Apple mener er en helt ny måte å navigere på.

Mac OS X Lion skal være tilgjengelig før sommeren 2011.

iLife

iLife-pakken får også en oppdatering, med iLife 11. Både iPhoto, iMovie og GarageBand får store oppgraderinger, og de er tilgjengelige umiddelbart.

iLife 11 følger med nye Mac-maskiner gratis, men eksisterende Mac-eiere kan oppgradere for 429 kroner.

Videosamtale

Den siste nyheten fra Apple er at FaceTime, videosamtaleplattformen for iPhone og iPod touch, også finner veien til Mac.

Det betyr at man kan ha gratis videosamtaler fra Mac til iPhone, iPod touch og andre Mac-maskiner. En betautgave av Facetime for Mac er tilgjengelig umiddelbart.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.