NYHETER

Åpning av E18 i Vestfold framskyndes

Åpningen av E18 mellom Tønsberg og Sandefjord framskyndes med fire måneder.

Ny åpningsdato for E18-strekningen i Vestfold er satt til 4. juli.  Foto: Sveinung Berg Bentzrød, Scanpix
Ny åpningsdato for E18-strekningen i Vestfold er satt til 4. juli. Foto: Sveinung Berg Bentzrød, Scanpix Bilde: Bentzrød Sveinung Berg
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
17. mars 2014 - 10:47

Tønsberg (NTB):  Arbeidet med en firefelts motorvei mellom Gulli i Tønsberg og Langåker i Sandefjord startet sommeren 2011. Planen var å åpne strekningen i oktober i år, men på en pressekonferanse mandag fortalte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) at den nye strekningen skal åpnes 4. juli.

– Det kan ikke være meningen at vi skal bruke ti år på å planlegge nye veier, slik vi har sett de siste årene, sa Solvik-Olsen.

 

Endelig beskjed

Samferdselsdepartementet fikk fredag den endelige beskjeden om at det lar seg gjøre å åpne veien tidligere enn planlagt.

– Når det gjelder denne strekningen så har det vært mulig å framskynde prosjektet, og det gjør vi nå, sa statsråden.

Ekstraregningen på 35 millioner kroner, inkludert moms, tar staten. Strekningen det er snakk om er 24 kilometer lang og koster 2,4 milliarder kroner.

 

Døgnet rundt

For at det skal la seg gjøre å åpne strekningen i juli må det stort sett arbeides døgnkontinuerlig fram til åpningen.

– Hadde det vært normal fremdrift ville man asfaltert i slutten av september, og etterpå satt opp skilt. Da ville veien stått klar i slutten av oktober, sier samferdselsministeren til Aftenposten.

Den første tiden etter åpningen vild et være redusert fartsgrense fordi noe arbeid kommer til å gjenstå, blant annet med grøntområder.

 

Ulykkesbelastet

Strekningen har vært sterkt ulykkesbelastet under anleggsarbeidene, blant annet fordi bilister misforstår og tror de kjører på en firefelts vei og havner i frontkollisjoner.

– Med tanke på hva ulykker koster vil vi bare på dette spare inn kostnadene ved å åpne tidligere, sier Solvik-Olsen.

Under veiarbeidet har det vært over 120 trafikkulykker hvor det er meldt om personskade på strekningen.

Ti har vært front-ulykker. Bare i vinter har to personer omkommet i møteulykker her. I tillegg har det vært ti andre, alvorlige ulykker, skriver Aftenposten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.