Åpnet ny miljøgate og gang- og sykkelvei i Vindafjord

Det var folkefest da tettstedet Vikedal i Vindafjord kommune nylig kunne åpne en ny miljøgate med tilhørende gang- og sykkelvei.

Miljøgata gjennom Vikedal er 600 meter, med 1700 meter tilhøærende sykkelveier.
Miljøgata gjennom Vikedal er 600 meter, med 1700 meter tilhøærende sykkelveier. Foto: Rogaland fylkeskommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
9. juni 2023 - 10:30

Med fylkesvaraordfører Arne Bergsvåg, leder for vei og forvaltning i Rogaland fylkeskommune Astrid Eide og ordfører i Vindafjord, Ole Johan Vierdal på plass, kunne Rogaland fylkeskommune nylig åpne en ny miljøgate gjennom Vikesdal sentrum. 

Fylkesvaraordførar Arne Bergsvåg fikk klippe snora og med det åpne den nye miljødata i Vikesdal. <i>Foto:  Rogaland fylkeskommune</i>
Fylkesvaraordførar Arne Bergsvåg fikk klippe snora og med det åpne den nye miljødata i Vikesdal. Foto:  Rogaland fylkeskommune

Selve miljøgata utgjør 600 meter hovedvei. I tillegg kommer 1700 meter gang opg sykkelvei langs fylkesvei 46 i Vindafjord kommune.  

Nå har Vikedal sentrum fått fortau på begge sider. I tillegg er det bygd universelt utformet snarvei med opphøyet kryssing av fylkesveien, for skoleelever som skal fra skolen til idrettshallen. Den nye bussterminalen er utformet slik at skoleelever får av- og påstiging på samme side av fylkesveien, uten å måtte krysse den.

Det er entreprenør Bjarne Nordtveit AS fra Nedre Vats som har utført oppdraget på vegne av Rogaland fylkeskommune, en jobb de fikk for et tilbud på 39 millioner kroner.

Erik Liebermann i Oslo tingrett i juni 2023 sammen med advokatene Kristine Farstadvoll og John S. Gulbrandsen.
Les også

Mekaniker mot oljegigant: – Kjemper mot ham med alt de har

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.