IKT

Åpner Spania-kontor

6. juni 2001 - 09:13

– Vi har ambisjoner om å etablere kompetansesentre og supportsentre også i andre byer i Spania, uttaler markedsansvarlig Olav Østtveit i en pressemelding. Aktivitetsnivået i det spanske markedet er høyt, og det ventes å øke ytterligere i forbindelse med utrullingen av UMTS- og LMDS-nettverk spesielt, og bredbåndsaksess generelt.

I ti år har Nera hatt viktige avtaler innenfor radiolinjemarkedet med baskiske myndigheter, og innen satellittsystemer med Retevision og Telefonica. Nera samarbeider også tett med lokale partnere som Ericsson, Soluziona, Lucent og Amper. Med åpningen av Madrid-kontoret ønsker Nera å utvikle disse forbindelsene videre.

Samtidig har gode makroøkonomiske forhold, en tidlig deregulering av telekommunikasjonsbransjen og etterfølgende gunstig markedsutvikling økt behovet for en lokal tilstedeværelse.

Fire UMTS-lisenser er blitt tildelt, og et komplett tjenestetilbud vil være tilgjengelig neste år. Nera leverer trådløse bredbåndsløsninger som strekker seg fra lokale aksessystemer til globale bredbåndsaksessløsninger via satellitt. Madrid-kontoret skal ledes og bemannes av spansktalende lokale ansatte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.