INDUSTRI

Åpner ny fabrikk

Camilla Aadland
24. apr. 2009 - 07:34

KONGSBERG: Ventilprodusenten har holdt til på Kongsberg siden 1962, og fabrikken der de er nå har blitt bygget på 11 ganger.

– Du må nesten være lokalkjent for å finne frem der, sier Kristensen.

Bak i verdikjeden

Hydranor er eneste norske produsent av ventilprodukter for maritim sektor, og leverer både ventiler og hydrauliske kontrollenheter til shipping og offshore.

Norge er hovedmarkedet, men de leverer også til Europa og Asia.

– Finanskrisen gjelder for oss også, men i dag har vi ikke hatt noen stor effekt av den. Vi er såpass langt bak i verdikjeden at det tar tid før det når oss, sier direktøren.Skal produsere mer

Han kunne godt tenkt seg at fabrikken var ferdig før krisen inntraff, men har tenkt å utnytte situasjonen til det beste.

– Finanskrisen kunne godt ha vært et år senere i tid, slik at vi hadde kommet i gang. Men med den nye fabrikken får vi mer automatisering, bedre repeterbarhet og bedre kvalitet på produktet, noe som kan gi oss et konkurransefortrinn. Det er helt nødvendig i disse tider, sier Kristensen.

Over fjoråret

Hydranor har 56 ansatte i dag, og har ikke planer om å bli flere, selv om de får bedre plass.

– Med ny fabrikk kan vi kjøre hele døgnet, spesielt på de store maskinene. Dermed kan vi produsere mer per hode, sier direktøren.

Ventilprodusenten leverte for 103 millioner kroner i fjor, og har som mål å klare det samme i år.

Hittil i år ligger de 30 prosent over fjoråret, men direktøren tror resten av året blir tøffere.

– Det blir en dipp i markedet, men vi skal greie å håndtere det. Vi har en god ordrereserve per i dag, sier han.En del av klyngen

Den nye fabrikken kommer på cirka 100 millioner, og ligger i den nye næringsparken i Kongsberg, rett ved siden av Kongsberg Gruppens nye komposittfabrikk.

– Vi har vært litt utenfor resten av Kongsberg-industrien. Noe av det som var viktig for oss, var å bli en del av den nye næringsparken, slik at vi blir mer synlige og får muligheter til mer samarbeid med de andre i klyngen, sier Kristensen.

Han tror også samarbeidet mellom de ulike avdelingene blir bedre nå som de flytter fra gammelt til nytt.

– I dag sitter vi litt isolert i forhold til hverandre, mens nå får vi et nytt kontorbygg med alt på én flate og åpne dører mellom avdelingene. Jeg tror det vil gi en god effekt, sier direktøren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.