Åpner nettskyen

KLAR FOR SKYEN: Bob Muglia brukte anledningen i New Orleans til å hamre inn budskapet om at Microsoft har åpnet butikken i nettskyen. (Bilde: orv)
LIKTE HUNDEMANTEN: Microsofts egen IT-sjef, Tony Scott, spiser vår egen hundemat som de kaller programvare i beta, og han synes nettskyløsningene smaker fortreffelig. (Bilde: orv)

Det er nettskyen det handler om når sjefen for Microsofts servere og forretningsverktøy går på scenen foran 8500 utviklere på konferansen TechEd i New Orleans.

Nå handler det om å få utviklerne til å oppdage Azure, som gjør at det de lager av applikasjoner kan kjøre i nettskyen i stedet for på egne it-ressurser.

Omtrent som et operativsystem i nettskyen i stedet for Windows på egne servere.

Alene

– Vi er den eneste av de store leverandørene i industrien som kan tilby alle tre former for løsninger. Vi fortsetter selvfølgelig å levere applikasjoner på den tradisjonelle måten. Samtidig leverer vi også stadig flere løsninger på det vi kaller BPOS – Business Productivity Online Services, slik som Exchange og SharePoint, sier sjefen for Microsofts servere og forretningsverktøy, Bob Muglia.

Utflytting

– I tillegg bygger vi en helt ny plattform i nettskyen hvor folk kan flytte ut sine egne applikasjoner og overlate til oss å kjøre dem. Fordelen med plattformløsningen, som vi kaller Microsoft Azure, er at de som er vant til å skrive programvare for Windows trenger svært små tilleggskunnskaper for å utnytte nettskyen, sier Muglia.

Kutter ikke

– Nettskyløsninger åpner muligheter som gjør at man kan kutte ned på masse rutinearbeid som it-avdelingene driver med i dag. Det betyr ikke at vi kommer til å kutte i staben. Det viktige er at vi nå kan bruke folkene til å jobbe med nye viktige ting i stedet, poengterer Microsofts egen it-sjef, Tony Scott.

Han tror at mange bedrifter vil oppleve at nettskyen bidrar til kraftig økt produktivitet i årene fremover, men at det vil ta tid.

– Det viktige nå er å starte reisen og skaffe seg erfaring så tidlig som mulig, sier Scott.

Hundemat

Selskapet har lang erfaring i å bruke egne løsninger på et tidlig tidspunkt for å få erfaring før de lanseres i markedet.

– Vi spiser vår egen hundemat, som vi kaller den uferdige programvaren, og i dette tilfelle har den smakt godt, sier Scott.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå