ENERGI

Åpner for registrering av utslipp

25. okt. 2000 - 08:02

Regjeringen oppretter en registreringsordning for klimagassreduserende prosjekter. Registreringsordningen er et tilbud til norsk næringsliv som deltar i slike prosjekter utenfor Norges grenser. Statens forurensningstilsyn (SFT) får ansvaret for ordningen.

- Ordningen er viktig for å stimulere bedrifter til å engasjere seg i felles gjennomføringsprosjekter. Dette er også en nyttig erfaring, sa miljøvernminister Siri Bjerke på miljø- og energiseminaret til Prosessindustriens Landsforening den 24. oktober.

Registreringsordningen er etablert for å synliggjøre og holde oversikt over utslippsreduksjoner som Norge oppnår i utlandet ved felles gjennomføringsprosjekter. Regjeringen kan imidlertid ikke garantere at alle prosjekter vil godkjennes, men vil se nærmere på ordningen når et norsk kvotesystem er på plass.

I en pressemelding fra Miljøverndepartementet heter det at det i de internasjonale klimaforhandlingene er et mål at partene under klima-konvensjonen skal kunne bli enige om blant annet regler og retningslinjer for de fleksible mekanismene i Kyotoprotokollen på den sjette partskonferansen (COP 6) i Haag i november.

Dette vil være en av forutsetningene for at et tilstrekkelig antall land starter en prosess med ratifikasjon av Kyotoavtalen slik at den kan bli operativ. Da vil det åpnes for kreditering av utslippsreduksjoner som oppnås i utlandet.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.