Åpent og nøytralt internett

NEI TIL PORTVAKTER: - Nettnøytraliteten avhenger av at internettilbyderne ikke opptrer som portvakter for kundenes kommunikasjon, sier Willy Jensen.
NEI TIL PORTVAKTER: - Nettnøytraliteten avhenger av at internettilbyderne ikke opptrer som portvakter for kundenes kommunikasjon, sier Willy Jensen. (Bilde: Finn Halvorsen)
  • IT

IT: Post- og teletilsynet (PT) er opptatt av at Internett bør forbli en åpen og ikke-diskriminerende plattform for kommunikasjon og innholdsdistribusjon.

– Tenk om internettleverandøren din bestemte hvilke nettaviser du fikk lese, hvilke nettbutikker du kunne handle i og hvilken bank du måtte bruke? Det er viktig å sikre din og min valgfrihet på Internett gjennom å ha noen regler for hvordan valgfriheten skal forvaltes. Derfor inviterer vi ekombransjen til å samles om noen felles prinsipper for nettnøytralitet, sier Willy Jensen, direktør i PT.

PT har utarbeidet et forslag til nettnøytralitetsprinsipper basert på innspill fra dialog med internettilbydere, innholdsleverandører og forbrukermyndighetene. FH

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå