PRODUKSJON

Åpent kontrollsystem

Einar S. Huse, Norex
Einar S. Huse, Norex
Camilla Aadland
11. mars 2005 - 08:00

Det nye kontrollsystemet er utviklet av MTL Instruments Group og har fått navnet MOST (MTL Open System Technologies).

Systemet er et såkalt åpent distribuert kontrollsystem hvor ethernet brukes i kommunikasjonen mellom kontrollere, inngangs- og utgangsenheter (I/O-enheter) og operatørstasjoner.

– Vi har stor tro på dette produktet. De første store bestillingene har allerede kommet, forteller sivilingeniør Einar Huse. Systemet ble lansert i USA i fjor, og har solgt bra både der og i Storbritannia. MOST består av byggeblokker og kan dermed utvides med flere kontrollere og I/O-kanaler etter behov. Enhetene kan distribueres i anlegget. Systemet er kompatibelt med MTLs egen RIO-serie.

Et åpent system innebærer at det er enkel tilgang til signaler, data og kode, og at det lett kan integreres med HMI-pakker som Wonderware, Intellution, Cimplicity og andre. Det er flere typer programmeringsspråk å velge mellom.

Ingeniørfirmaet Norex AS er spesialisert på automasjonsløsninger og problematikk i eksplosjonsfarlige områder. Selskapet er totalleverandør innen feltbuss og feltbussinstrumentering. De har et stort utvalg av zenerbarrierer, galvaniske skiller, systemer og komponenter for feltbuss samt distribuerte signalenheter.

Produktansvaret for MOST er gitt til den nyansatte sivilingeniøren Einar S. Huse, som har lang erfaring med automatisering og engineering både på land og offshore.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.