Ap-velgerne er mest glad i biodrivstoff

(Bilde: Bendiksby, Terje)
Ap- og Sp-verlgerne er mest positive til biodrivstoff, viser en meningsmåling som ble foretatt i oktober. (Bilde: TNS Gallup)
  • samfunnpolitikk

Arbeiderpartiet trumfet gjennom utfasing av avgiftsfritak på biodiesel i neste år statsbudsjett.

Samtidig er det dette partiets velgere, sammen med Senterpartiets, som er mest positive til dette drivstoffet, viser en ny meningsmåling.

SV minst positive av de rødgrønne

Det var i oktober, altså før biodieselsaken eksploderte, at TNS Gallup spurte et representativt utvalg av norske velgere hva de synes om biodrivstoff.

Påstanden som ble satt fram var at «biodrivstoff er en god løsning for å gjøre bilbruk mindre skadelig for miljøet».

– De velgerne som er mest opptatt av biodrivstoff er Aps velgere, sier Daniel Rees i TNS Gallup.

63 prosent av Ap- og Sp-velgere mener biodrivstoff er bra for miljøet. Til sammenligning er tilsvarende oppslutning hos SV-velgerne 53 prosent. Bare hos Frps velgere er det under 50 prosent som mener at biodrivstoff er bra for miljøet.

Fortsatt temperatur

Klimadebatten i Stortinget i dag demonstrerte at opposisjonen ikke har tenkt å la biodiselsaken ligge død selv om budsjettet nå er hamret gjennom.

Venstres parlamentariske leder, Trine Skei Grande, ville vite hva miljøvernminister Erik Solheim (SV) tenkte på da han åpnet biodieselfabrikken til Uniol i Fredrikstad samtidig som han visste at biodrivstoff kunne bli avgiftsbelagt:

Solheim gadd ikke svare om biodiesel

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå