FORUM

Ap i baksetet

Ironisk nok har de allerede ved første prøve havnet i baksetet, bak sine venner SV og Sp, som begge har vist større evne til å plassere kvinner i den nye regjeringen.

Det var kanskje ikke så enkelt da – å få den optimale sammensetningen av erfaring, geografi og dyktighet når det i tillegg skulle settes rigide krav til kjønn? Dette bør kanskje få den nye likestillingsministeren Karita Bekkemellem til å revurdere sitt forslag om at 40 prosent kvotering av kvinner ikke bare skal gjelde for allmennaksjeselskap, men også bør gjelde for vanlige A/S, med de virkninger dette vil ha for små og mellomstore bedrifter. Hun bør kanskje også tenke seg om før hun lar kvoteringsiveren ta overhånd i andre sammenhenger. Vi venter i spenning på hva hun vil bruke sin posisjon til, men vi håper hun vil vise mer kreativitet enn som så.

Når ikke Ap selv klarer å oppfylle de kravene de har satt til seg selv, bør de kanskje utvise forsiktighet med å stille samme type rigide krav til andre? Eller er det slik at det gjelder andre regler for Stoltenberg enn for alle andre? I så fall tror jeg vår nye likestillingsminister bør forberede seg på å havne i likestillingsarbeidets bagasjerom.

Linda C. Hofstad

Kvinnepolitisk leder i Høyre

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.