KLIMA

Antall kjøpte klimakvoter: Null

Verden blir ikke noe grønnere av at vi kjøper flere klimakvoter. Vi kjøper oss til bedre samvittighet, kanskje? Fly klima
Verden blir ikke noe grønnere av at vi kjøper flere klimakvoter. Vi kjøper oss til bedre samvittighet, kanskje? Fly klima Bilde: Simen Håkonsen
1. des. 2008 - 07:51

Regjeringen planla å kjøpe FN-godkjente klimakvoter fra fattige land for 505 millioner kroner. Nå blir denne budsjettposten redusert til null, skriver VG.

Regjeringens kvoteplaner går på flere smeller, skriver avisen.

Ikke godkjent

Ifølge statsbudsjettet for 2008 skulle regjeringen tjene to milliarder kroner på salg av klimakvoter i EUs kvotemarkedet. Men den norske kvotetildelingsplanen er ennå ikke godkjent av ESA, og dermed er norske bedrifter utestengt fra dette markedet.

I den siste versjonen av 2008-budsjettet som ble sendt til Stortinget fredag, går det fram at gevinsten på kvotesalget reduseres til 200.000 kroner, som ifølge VG er det Stortinget betaler for å gjøre stortingsrepresentantenes reiser klimanøytrale.

"Praktiske årsaker"

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier det dreier seg om en utsettelse av praktiske årsaker, men vil ikke kommentere saken ytterligere.

Direktør Pål Presterud i klimaforskningssenteret Cicero påpeker at det nå bare er fire år til regjeringens mål om å overoppfylle Kyotoavtalen med 10 prosent.

Lederen i Stortingets energi- og miljøkomité, Gunnar Kvassheim (V), krever at regjeringen kommer til Stortinget og forklarer hvordan den nå skal klare å oppfylle forpliktelsene sine.

(©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.