ARBEIDSLIV

Ansetter flere

En kontrakt på 360 millioner kroner på levering av våpenstyringssystemer til 300 pansrede personellkjøretøy til den amerikanske hæren, er den foreløpig siste ordren til Kongsberg Gruppen. Med ordreboka godt fylt i flere år fremover, går teknologikonsernet nå offensivt ut i rekrutteringen av flere ingeniører.

60 er ansatt hittil i år. Direktør for personal og produktutvikling, Johnny Løcka, håper å øke på med 150 til før året er omme.

– Vi starter for fullt med vår leveranse av kommando- og kontrollsystemer til de norske fregattene. Vi skal i gang med luftvernkontrakten med Spania, og vi har store ordrer innenfor Pingvin-missiler, forteller Løcka.

USA-kontrakten til datterselskapet Kongsberg Protech er dessuten bare første del av en rammekontrakt med General Motors Defence og General Dynamics Land Systems, på i alt 1734 pansrede personellkjøretøy. Leveransene kan i så fall bli på 2 milliarder kroner over fem–seks år.

Johnny Løcka er først og fremst på jakt etter yngre datafolk, men mer erfarne systemutviklere er også ettertraktet på Kongsberg. 50 nykommere trengs til den maritime grenen, og 100 til forsvars- og romfartsgrenen.

Kongsberg Gruppen har totalt 3800 ansatte. 2000 holder til på Kongsberg, 800 er i utlandet og resten er spredt rundt om i Norge.

Les mer om: