OLJE OG GASS

Ansetter 50 i Hammerfest

Tore Stensvold
18. okt. 2011 - 13:24

Veksten kommer ikke over natta.

– Målet er å ansette 50 høyt kvalifiserte ingeniører i løpet av de nærmeste årene. Vi øker vår tilstedeværelse i takt med utviklingen innen olje- og gassindustrien i regionen, sier administrerende direktør Steffen Waal i ABB.

Sakte opp

Han opplyser at ABB er forberedt på at arbeidet med å bygge opp tilstrekkelig kompetanse vil ta tid, men at kundene forventer tilstedeværelse.

– Vi gjør dette for kundene våre. Økt tilstedeværelse gjør at vi kan gjøre jobben bedre, billigere og raskere. Samtidig reduserer vi belastningen på ansatte og miljøet ved at vi reiser mindre, sier direktøren.

Langsiktig

Ifølge Waal er ABB den største leverandøren av integrerte løsninger for automatisering, elektro, telekommunikasjon og instrumentering, samt kraft fra land, til den norske offshoreindustrien.

– Vi tilbyr også komplette servicekonsepter, som tar vare på kundenes investeringer i hele livssyklusen. Det vil være behov for våre tjenester i nord så lenge det er olje- og gassaktivitet der, sier Waal.

For ABBs kunder betyr flere tilgjengelige ressurser i Hammerfest både lavere kostnader og umiddelbar tilgang på riktig kompetanse, på tvers av alle fagmiljøer, skriver selskapet i en pressemelding.

Erfaring

ABB har vært involvert i Snøhvit siden starten, og utbyggingen har vært en av de aller største olje- og gassjobbene for selskapet noensinne. ABB er også sentral i utviklingen av Goliat i samme område.

ABB har hatt et prosjektkontor i Hammerfest i flere år, men bemanningen skal mangedobles ved at prosjektarbeid og servicetjenester i større grad leveres lokalt.

– Med Snøhvit, Goliat og nye funn i Barentshavet, tyder alt på høy aktivitet i hele Barentsregionen i overskuelig framtid. Arktiske olje- og gassforekomster byr på ekstra store utfordringer for industrien, sier Waal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.