ARBEIDSLIV

Ansetter 40 ingeniører

I et arbeidsmarked med økning i ingeniørledigheten og få utlyste stillinger, er det mange som merker seg med glede at det på enkelte områder fremdeles er etterspørsel etter ingeniører.

Etter stillingsutlysningen i sommer hvor direktør Heidi Petersen i Rambøll Future as søkte etter 40 nye medarbeidere, har responsen ikke uventet vært overveldende.

- Vi har fått inn 250 jobbsøknader, og blant dem er det mange erfarne og dyktige folk, sier Petersen til Teknisk Ukeblad.

Hun forteller at Rambøll Future as har en rammeavtale med tyske Linde om leveranse av ingeniører. Linde har ansvaret for prosjekteringen av Statoils LNG-anlegg på Melkøya utenfor Hammerfest.

Prosjektengasjement

Stillingene som er utlyst er prosjektengasjement som varer fra 1,5 til 2 år. Alle må regne med å jobbe i en skiftordning med 12 dager i Finnmark og 9 dager hjemme.

- Ingen har trukket seg på grunn av skiftordningen. Vi har allerede begynt å sende bygg- og anleggsingeniører nordover, forteller Petersen. I neste runde er det fagpersoner innen fagområdene rør, stål, elektro, instrumentering, maskin og prosess som skal velges ut.

- Utvelgelsen er i startfasen foreløpig, sier Petersen som ikke ser bort fra at det kan bli aktuelt med en ny ansettelsesrunde senere.

Restene av Kværner

Rambøll Future as består av 70 ingeniører som tidligere jobbet i Kværner-systemet i Sandefjord. I dag er bedriften et selvstendig selskap i danske Rambøll-gruppen.

Bedriften leverer konsepter, ingeniørtjenester og konstruksjonsløsninger for olje- og gassindustrien med hovedfokus på små/mellomstore systempakker.

Fagområdene omfatter rør, stål, maskin, prosess, elektro, instrumentering, sikkerhet, planlegging og prosjektstøtte. Oppdragene utføres stort sett ute hos kundene.

Nå trenger de flere kolleger med erfaring fra store landanlegg, gjerne innen fagene olje og gass.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.